Tekvandó

2023.02.14. 15:46

Hasznos szeminárium Gerendáson

A Magyar ITF Taekwon-do Szövetség alelnöke, Máté Zoltán (7. dan) regionális szemináriumot tartott Gerendáson a közelmúltban, a helyi általános iskola tornatermében.

P. B.

A rendezvény segítette a klubok közötti jó kapcsolatot

Forrás: BMH

A rendezvény házigazdája a Rusz István (5. dan) vezette, medgyesegyházi Spárta Taekwon-do Klub volt. 108 sportember vett részt a képzésen, amely igencsak tartalmas volt. A megjelent klubok Békés és Csongrád-Csanád vármegyéből jöttek, jelezve, hogy ez a vidék az ITF-tekvandó hazai fellegvárának számít – tíz egyesület, a battonyai Barátság SE, a békéscsabai JALTE, a magyarbánhegyesi Corvin, a szarvasi tekvandó klub, az orosházi TÉT SE, a kétegyházi Dragon Taekwon-do Klub, a Makó BUDO SE, az Algyő Taekwon-do Sportkör, a hódmezővásárhelyi tekvandó klub és a medgyesegyházi Spárta harcművészei jött el.

A rendezvény segítette a klubok közötti jó kapcsolatot, barátságot és összefogást. Szakmailag a bázistechnika gyakorlása, a formagyakorlatok csiszolása és a leendő danvizsga követelményeink elsajátítása és a magyar bajnokságra történő felkészülés szerepeltek a legfontosabb célok között. Két edzést tartottak, az elsőn a kezdők, a másodikon már csak a piros és fekete övesek vehettek részt. A Békés Megyei Harcművész Szövetség beszámolója szerint Máté Zoltán meg lehetett elégedve a munkával és a látott teljesítménnyel és Rusz István főszervező is úgy látta, hogy a korábbi évekhez képest előrelépés történt fegyelmezettség terén, komolyan vették a résztvevők az edzésmunkát, bírták a fokozott terhelést, így a szeminárium elérte a célját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában