Svájc-Orosháza

2023.02.21. 20:16

Fanni és lova, Nárcisz a tó jegén legyőzhetetlen volt

Magyar siker született Svájcban: a pónilovas delegáció csodásan szerepelt St. Moritzban, ahol egy tó jegén versenyeztek lovak és lovasaik. Egy orosházi sportoló és lovai legyőzhetetlennek bizonyultak.

Cs. I.

Hajdu Fanni és Nárcisz

Forrás: Facebook

Az orosházi Hajdu Fanni és lovai, Nárcisz és Ricsi is meghívást kapott a svájci versenyre. Csütörtökön indultak a hosszú útra és a szombati verseny után, kedden értek haza. Fanni boldog, hiszen győztesként tért vissza erről a különleges versenyről, amit St. Moritzban, a helyi tónak a jégtakaróján bonyolítottak le. Két pónija is fantasztikus formában volt. Egyiket, Nárciszt, ő lovagolta, míg Ricsi nyergében Klicsu Vince ült. Bebizonyosodott, a magyar virtusnak nincs párja!

Az úgynevezett White Turf családi napján a champion Hajdu Fanni és az összetettben előkelő helyet szerző Klicsu Vince állt starthoz egy-egy kategóriás futamban. Először Fanni Nárcisszal győzött a nagyobb lovak (150 centiméteres marmagasságúak) között nagy fölénnyel. Ricsiék (130 centis marmagasságú lovak) versenyében sem volt a magyaroknál jobb.

– Érdemes volt elmenni Svájcba. Fantasztikus élmény volt! Hihetetlen, felfoghatatlan, hogy a magyar pónilovasok közül elsőként mi lehettünk a legjobbak - fogalmazott a fiatal lovas. A speciális terepről elmesélte Fanni azt, hogy a tó jegét sokkal korábban előkészítették, tömörített hó takarta, nem csúszott, biztonságosan lehetett rajta lovagolni. Nárcisz még itthon speciális patkót kapott, Ricsi viszont patkó nélkül versenyzett.

A hétvége arra is jó volt, hogy Fanni a versenytársaival beszélgessen, kapcsolatokat építsen. Hazatérve a lovai pihennek, ő pedig beül az iskolapadba és folytatja középiskolai tanulmányait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában