Tenisz

2023.02.02. 16:31

Bondár Anna búcsúzott a lyoni tornán

Bondár Anna szettelőnyről 6:4, 2:6, 3:6-ra elveszítette nyolcaddöntőjét a 259 ezer dollár (93,1 millió forint) összdíjazású lyoni keménypályás női tornán.

P. B.

Bondár Anna /Fotó: Kovács Péter/NS/

A világranglistán legjobb magyarként a 72. helyen álló, szeghalmi születésű, 25 éves játékos kiválóan kezdett a franciaországi viadalon a hetedik helyen kiemelt, montenegrói Danka Kovinics (67. a világrangsorban) ellen, már a harmadik játékban elvette riválisa adogatójátékát, s 3:1-re elhúzott. Kovinics a folytatásban hiába egyenlített, 3:3-nál ismét elbukta a szerváját és ezt az előnyét Bondár már megtartotta a szett végéig.

Az 53 perces első játszmát követően a másodikban a magyar teniszező azonnal brékelt, 2:0 után azonban megtört a lendülete, Kovinics pedig sorozatban hat játékot nyerve, 39 perc alatt kiegyenlített.

A döntő szettben a montenegrói 4:3-as vezetéséig mindkét játékos hozta a saját adogatójátékát, a nyolcadik gémet azonban Bondár elvesztette, Kovinics pedig kiszerválta a mérkőzést, amely 2 óra 11 percig tartott.

Kovinics következő ellenfele a negyedikként rangsorolt horvát Petra Marticsot búcsúztató amerikai Alycia Parks (79.) lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában