Labdarúgás NB II.

2023.02.10. 11:40

A bajnoki cím egyik várományosánál vizitál az Előre

A Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának utolsó párharcát hétfőn este 19 órától rendezik. A feljutásra nagy esélyes, jelenleg 44 ponttal a második helyet birtokló MTK Budapest a kevesebb, mint feleannyit pontot (21) szerző Békéscsaba 1912 Előre együttesét látja vendégül az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

G. P.

Archív fotó: Für Henrik

A bajnokságban idén még mindkét gárda veretlen, az MTK a Szentlőrincet és a Dorogot is egyaránt 2–0-ra győzte le, a Békéscsaba pedig Kazincbarcikán rajtolt 3–1-es sikerrel és vasárnap kis híján a tavalyi NB I-es Gyirmót FC Győrt is legyőzte, a hajrában kapott góllal úszott el a két pont. A formára tehát egyik oldalán sem lehet panasz. Az erőviszonyokat tekintve a volt válogatott, az őszi csabai mérkőzésen eredményes Stieber Zoltán, Németh Krisztián és Futács Márkó fémjelezte fővárosiak számítanak a favoritnak, így a csabaiak talán kisebb nyomás alatt játszhatnak.

Az őszi békéscsabai, végül 4–1-es MTK-sikerrel záruló találkozón látottakból kiindulva (a 83. percig egyenrangú ellenfél volt az Előre) és az idei formát tekintve csabai oldalon van ok a bizakodásra. Bár a hárompontos rendszerben az egy pontnak kisebb az értéke, a kiesés elkerüléséért folytatott harcban később ennek mégis lehet jelentősége.

A találkozót Derdák Marcell vezeti, két asszisztense Huszár Balázs és Rózsa Dávid lesz.

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában