Kézilabda – NB I.

2023.01.20. 20:43

Nagyon fájó érdi pofont kapott az Előre NKSE - galériával, videóval

Első idei hazai bajnoki mérkőzését játszotta az NB I.-ben újonc Békéscsabai Előre NKSE az Érd ellen péntek este, a lila-fehérek ráadásul a bentmaradás és az alsóházi helyezkedés szempontjából rögtön kulcsfontosságú meccsel nyitották az új esztendőt itthon.

P. B.

EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE 25 - ÉRD 26

Fotó: Für Henrik

A 14 csapatos ligában négy szerzett ponttal a 12. helyen várta a kezdést az ENKSE, míg az eddig szintén tíz fordulót teljesítő, két egységet gyűjtő vendégek az utolsó pozíciót foglalták el – mindkét együttesnek létfontosságú volt tehát, hogy megszerezze a két pontot. 

Az érdieknél ezen az estén mutatkozott be a nemrég kinevezett új vezetőedző, a korábbi 82-szeres válogatott Simics Judit. A játékosként többek között olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok, Bajnokok Ligája- és EHF-kupa-győztes, négyszeres magyar bajnok tréner a korábban a csabaiakat is irányító Horváth Rolandot váltotta. 

 

Mindkét együttes igyekezett nagy hangsúlyt fektetni a védekezésre, az érdi fal közepén a békéscsabai születésű és nevelésű, korábbi válogatott védekező-specialista, Csiszár-Szekeres Klára vezényelte társait. 

 

A lila-fehérek trénere, Papp Bálint hamar lekapta horvát kezdőkapusát, Marina Razumot, a beszálló Szabó Dóra pedig néhány védéssel egyből még több stabilitást adott a hazai hátsó alakzatnak. Ennek és az érdihez képest higgadtabb támadójátéknak köszönhetően a több technikai hibát, rossz és pontatlan megoldást hozó első fél óra hajrájában három góllal lépett el az Előre. 

 

A szünet után magasabb sebességre kapcsoltak a csapatok és a nagyobb iramban néha talán túlságosan is elragadta a hév a játékosokat. 

 

Az összeszedettebbnek tűnő, szintén korábbi csabai Kopecz Barbara által vezérelt érdiek nyolc és fél perc alatt ledolgozták háromgólos hátrányukat, sőt, a záró negyed órához közeledve már kettővel, 18–16-ra vezettek. A vendégek feljavuló támadójátékukkal egy 8–3-as sorozatot pordukáltak, ami sajnos döntőnek bizonyult végül. 

 

A hazaiak összeszorított fogakkal küzdöttek, azonban a hétmétereseket hibátlanul értékesítő Vámosi Pannát leszámítva nem akadt senki a kulcsemberek közül, aki a hátéra tudta volna venni a csapatát. 

 

Az idegtépő hajrában ugyan még felcsillant a remény, hogy talán egy pontot megmenthet a Csaba, de hiányzott az átütőerő és a több hiba végül megpecsételte a Papp-csapat sorsát. 

Az NB I.-es tagság megőrzése szempontjából rendkívül fontos találkozó második félidejében jobban teljesítő Érd sikerével pontszámban utolérte a lila-fehéreket, akik azonban remélhetőleg erőt tudnak meríteni az előző év végén aratott bravúrokból a húzós és megterhelő január-februári folytatásra.    

 Az ENKSE legközelebb jövő csütörtökön, az élcsapat és érem várományos Debrecen otthonában lép pályára keleti rangadón. 

EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE 25 - ÉRD 26 (13–10) 

BÉKÉSCSABA: Razum – Horváth G. 1, Lanistanin 4 (2), Bucsi 1, MAYER SZ. 4, Gyimesi 1, Hajtai 3. Csere: Szabó D. (kapus), Giricz L., Termány, Borbély M. 4, Török F., VÁMOSI 7 (6), Andróczki, Kiss-Walfisch. Edző: Papp Bálint 

Érd: Hadfi – DÁVID-AZARI 6, Paróczy 1, Horváth D., Csiszár-Szekeres, Ábrahám 1, FEKETE B. 6. Csere: Horváth-Csapó, Kántor K. (kapus), KOPECZ 9 (1), Puskás L. 1, Gerencsér, Kiss D. Zs. 2, Csáki L. Edző: Simics Judit 

Békéscsaba, 800 néző. V: Paska, Vastag. Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–2. 8. p.: 4–4. 9. p.: 4–6. 13. p.: 7–6. 19. p.: 9–8. 22. p.: 10–8. 25. p.: 12–9. 34. p.: 14–12. 39. p.: 16–16. 43. p.: 16–18. 46. p.: 19–19. 49. p.: 21–20. 52. p.: 21–23. 56. p.: 23–25. Kiállítások: 10, ill. 8 perc. Hétméteresek: 9/8, ill. 2/1 

MESTERMÉRLEG 

Papp Bálint: – A végén nem tudtuk megoldani a feladatot… Az első félidőben megvolt a stabilitás hátul és abból el tudtunk lépni. Ez a védekezés azonban visszaesett a szünet után, támadásban pedig nem tudtuk megbontani az érdi védelmet. Rendkívül motivált volt a vendégcsapat, a mi játékunk viszont görcsössé vált. A második félidőt elrontottuk, noha a hajrában kis szerencsével pontot menthettünk volna.  

Simics Judit: – Nem sok időn volt együtt a felkészülésre, nem is voltam még soha ilyen helyzetben, hiszen az első NB I.-es mérkőzésem edzőként. Nem tudtam, mit ad vissza a csapat, abból, amit gyakoroltunk. Nagyon boldog vagyok és örülök a két pontnak és annak, hogy pozitívan jöttünk ki egy ilyen helyzetből az edzőváltás után. Büszke vagyok a csapatra, nagyon elszántak voltak a lányok, vitte őket előre a szívük. Bízom benne, hogy mindig egy kis lépéssel jobbak és jobbak leszünk. 

 

Vélemények 

Vámosi Panna, az ENKSE irányítója 

– Az első félidőben összeállt a védekezésünk és támadásban is sikerült megvalósítani a megbeszélteket. A szünet után azonban nem sikerült váltanunk, beragadtunk, nem tudtunk kijönni a hullámvölgyből. Nagyon sajnálom, hogy így alakult.  

Ábrahám Noémi, az Érd jobbátlövője 

– Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, hullámvölgyből jöttünk. Éppen ezért nagyon örülök a győzelemnek, ez már nagyon kellett a csapatnak és a lelkünknek. Sok újdonság történt az edzőváltás után, próbáltunk mindent befogadni és megvalósítani, ami sikerült. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában