Harcművészetek

2022.11.21. 19:01

Vizsgáztak az aikidósok

Az aikido jeles képviselői Békéscsabán adtak számot tudásukról és felkészültségükről a közelmúltban.

Az ország több részéből érkeztek a vizsgázók

Forrás: BMH

Az Erdei Tibor mester vezette fényesi dodzsóban rendeztek mestervizsgát, dan vizsgát, amelyre az ország több részéből érkeztek a vizsgázók, így Somogy, Csongrád-Csanád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyéből. A vizsgabizottság elnöke Márton Imre, 6. dan, az egyik legtekintélyesebb magyar aikido nagymester, a Nemzeti Aikido Szövetség általános elnöke volt, míg további tagjai szintén tekintélyes mesterek: Héjja László (5. dan), Lendvai József (5. dan) és Székely Viktor (5. dan).

A vizsgázók nem unatkoztak a kemény megméretésen, folyamatosan hajtották végre a gyakorlatokat, Márton Imre egy pillanat üresjáratot sem engedélyezett. A résztvevők hónapok óta készültek, külön hétvégi képzésekkel is azért, hogy megfeleljenek a szigorú követelményeknek. Az esemény jelentőségét csak fokozta, hogy a sikeres vizsgát tanúsító oklevelet egyenesen Japánból, az Aikikai tokiói központjából küldik meg, mivel a megyénkben kiérdemelt és megszerzett övfokozatokat Japánban is nyilván tartják és regisztrálják. A Békés megyeiek közül 2. danra sikeres vizsgát tett Petrovszki Péter és Erdei Tamás Békéscsabáról, valamint 1. danra Horváth György Békéscsabáról és Patyi Gábor Orosházáról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában