A sport szeretetére nevelnek

2022.11.11. 08:56

Új kézilabdapályát adtak át Köröstarcsán

Közel 70 millió forintból épült új kézilabda pálya Köröstarcsán, a létesítmény műszaki átadás-átvétele csütörtökön történt meg – tájékoztatott Lipcsei Zoltán, a település polgármestere.

P. G.

A részletekről kifejtette, a Magyar Kézilabda Szövetség által indított „Kültéri kézilabda pályák építése/felújítása” program keretén belül a köröstarcsai, Sport utca 1. szám alatti sportpályán lévő aszfaltos volt kézilabda pálya helyén új pálya épült, mivel a meglévő létesítmény sem mérete, sem állapota alapján nem volt alkalmas a sportburkolat fogadására. A program célja, hogy a lehetőleg már meglévő, de leromlott állapotú pályákat újítsanak fel a kézilabda-utánpótlás nevelés feltételeinek javítása érdekében.

A településvezető szólt arról is, hogy megvalósult a pálya megfelelő vízelvezetése is. A fogadó felület előkészítése után a pályázat szerinti felszereléseket építettek be, labdafogó hálót 5 méter magasan és körbe palánkot, 1,1 méter magasságban két bejárati kapuval. Végül magas minőségű UV álló polipropilén sportpálya burkolat fektetése történt meg, a pályára kézilabda felfestés került és új kézilabda kapukat helyeztek el rajta.

Az építési munkák bruttó összege elérte a 69 millió 786 ezer forintot. A beruházás az önkormányzat részéről anyagi ráfordítást nem igényelt, a pálya felújítása 100 százalékban állami támogatással valósult meg. 

– Csütörtökön történt meg a kézilabda pálya műszaki átadás-átvétele a Magyar Kézilabda Szövetség és az önkormányzat között, mellyel elmondhatjuk, hogy a beruházás sikeresen megvalósult, értékálló, a köröstarcsai gyermekek és felnőttek számára is használható kézilabdapálya készült el településünkön, melyet reményeink szerint nagyon sokan fognak használni – fogalmazott a polgármester, aki elmondta, a sport szeretetére nevelést már egészen kiskorú gyermekek esetében is nagyon fontosnak tartják. Kiemelte, hogy Dankó Béla országgyűlési képviselő segítette a beruházás megvalósulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában