Dénes József

2022.11.03. 07:23

Két hét után újra Olaszországban versenyez a csabai testépítő

Bronzérmes lett a bolognai CIBB világszervezet világbajnokságán Dénes József, a békéscsabai Fanatic Body&Fitness Power testépítője.

G. P.

Már az önmagában is egy bravúrral ér fel, hogy az 58 éves sportember ott tudott lenni Emilia-Romagna régió székhelyén, hiszen anyagi okok miatt sokáig kétséges volt az indulása. Az utolsó pillanatban azonban több támogató is a segítségére sietett, így ezer kilométer levezetése után fáradtan, de a körülményekhez képest felkészülten színpadra állhatott.

– Harmadik helyen végeztem a masters korosztályban, ami ugyan szép eredmény, de még mindig nem vagyok teljesen elégedett ezzel a teljesítménnyel – beszélt önkritikusan Dénes József.

– Erős mezőnyben versenyeztem, bár a koperi világbajnokságon mutatottakhoz képest legalább húsz százalékot sikerült javítanom, még mindig nem volt tökéletes a formaidőzítésem. Három-négy kilogrammot „visszahoztam” izomban és a táplálkozásra is igyekeztem nagy figyelmet fordítani, de valami még mindig nem az igazi.

Bolognában Dénes az openbe is benevezett, ahol igazán nem is akart elindulni, de végül megérte, hiszen a fiatal testépítők egész sorát maga mögé utasítva a hatodik helyen zárt.

Dénes József néhány héttel korábban a koperi IBFF világbajnokságon szerepelt, ahol az openben második, a mastersban hatodik, és Pásztorné Béres Mónikával párosban ezüstérmes lett.

Dénes nem pihen, ezekben a napokban ismét a napfényes Itália felé tart, de már Bolognától délebbre, a Nápolyhoz közeli Policastróban igyekszik elérni nagy álmát az IBFA világbajnokságon.

– A mostani olaszországi túrában lesz egy segítőm is, így nem csak magamra kell hagyatkozni, mint legutóbb Bolognában. Annyi bizonyos, hogy még a CIBB vébéhez képest is erősebb riválisokkal kell majd megküzdenem, de tényleg bizakodó vagyok, és hiszem, hogy összejön egy nagyon jó eredmény – bizakodott 2014 világbajnoki aranyérmes testépítője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában