Kick-box

2022.11.15. 11:36

Beindult a nagyüzem az Európa-bajnokságon

A világbajnok Mezei Nikolett mérkőzésén a végén fordult meg az eredmény.

P. B.

A keddi versenynap sok minden kérdésre választ adhat, többek között arra is, ki térhet haza éremmel az Európa-bajnokságról a magyarok közül.

Hétfőn beindult a nagyüzem a törökországi Antalyában zajló WAKO kick-box Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott tagja, a battonyai Barátság SE világbajnok klasszisa, Mezei Nikolett a light-contact 65 kg-os súlycsoportban kemény és fordulatos mérkőzést vívott Nesta Baxter ellen. Sajnos, ezen a mérkőzésen a fordulat az utolsó menetben történt, amikor is a rutinos angol a végén megfordította a mérkőzést, és szoros pontozással 2:1-re győzött. Mezei a harmadik menet végére elfáradt és két rosszul sikerült fordulásos rúgását az ellenfél megkontrázta. Mint edzője, Rádai Roland elmondta: pörgős, látványos, izgalmas mérkőzést vívtak. A végén fordult meg az eredmény. Színvonalas küzdelmüket inkább az befolyásolta, hogy nagy volt a nyomás tanítványán, ami már nem egyszer előfordult light-contact szabályrendszerben. Mezeinek lesz lehetősége a javításra kick-light szabályrendszerben.

A békéscsabai JALTE-Dohányos Team versenyzője, Bencsik Viktor is ringbe lép a 91 kg-os súlycsoportban és a formagyakorlatosok is kezdenek. A küzdőtéren a kreatív kategória versenyzői mutatják be gyakorlatukat. Az orosházi Contact KTHE versenyzői, Halustyik Cintia, Kotvics-Varga Máté és Brebovszky Zoltán mind pusztakezes, mind fegyveres kategóriában indul, sőt, csapatban is tatamira lépnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában