Labdarúgás

2022.10.01. 17:45

Legendákkal avattak műfüves pályát Sámsonban - Galériával

Birtokukba vették a békéssámsoniak az új műfüves pályát, fociznak, amikor csak lehetőségük adódik.

Cs. I.

A sámsoniak műfüves pályáját Erdős Norbert és Annus István avatta fel

Fotó: Cs. I.

Este, fényes nappal, mindig kint vannak a játszani vágyók az új, békéssámsoni műfüves pályán. Erre utalt a szombati pályaavató ünnepségén Erdős Norbert országgyűlési képviselő is, amikor úgy fogalmazott, az ilyen beruházások éppen azt a célt szolgálják, hogy erősítsék a helyi közösségek összetartását. A Fradi öregfiúk csapatának pedig köszönetet mondott, hogy megsokszorozott szurkolói létszám mellett, az esős szombat ellenére is felejthetetlenné tették ezt a napot.

Annus István, Békéssámson polgármestere tavaly még nem mert nagyot álmodni...

– Ha valaki azt mondta volna nekem, hogy itt egy világítással ellátott focipályát avatunk 2022 őszén, hitetlenkedtem volna. Ám ez a pálya már szolgálja a sámsoniakat. Ez a pálya nem csak a fociról szól – tette hozzá. – Ez az a pálya, ami összehoz bennünket. Egy közösségi színtér, maradandó közösségi élménnyel. Pálya, ahol az óvodástól az iskolásig, az aktív korútól a nyugdíjasig mindenki megtalálja a maga számára a sportolási lehetőséget.  E rövid idő alatt is a szívünkhöz nőtt. Szerves része a mindennapjainknak. Délután megtelik gyerekekkel, fiatalokkal, este pedig felnőttek játékától hangos a környezet.

Ha a polgármesternek lenne három kívánsága, mindegyik az aszfaltos utcákról szólna. De!

– Ezt a műfüves pályát nem adnám egyetlen útért sem, mert az itt eltöltött idő a focival, a barátokkal kitartásra, összetartásra, küzdelemre nevel a csapatért, társainkért – fogalmazott a település vezetője, majd Erdős Norbert országgyűlési képviselővel átvágták a szalagot, kihirdették a szombati kispályás labdarúgó torna és a lábtenisz versenyek eredményét.

A nagyon várt Békéssámson öregfiúk-Ferencváros öregfiúk barátságos labdarúgó mérkőzés megkoronázta a napot. Legendák játékával tették emlékezetessé a pályaavatót. A sámsoniak ellen lépett pályára a BL-ben szerepelt Telek András, Keller József, Mucha József, Horváth Péter, s persze sokan mások is. Az FTC küldöttsége ajándékokkal érkezett, meglepték a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában