Nemzetközi versenyek

2022.07.15. 15:59

Spanyolországban és Csehországban vitézkedtek a Békés megyei súlyemelők

A közelmúltban nemzetközi versenyeken szerepeltek a Békés megyei súlyemelők. A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő SE 21 éves válogatott erőssége, Mitykó Veronika a spanyolországi La Corunában, a nagy hagyományokkal bíró, Szabó Ferenc szervezésében megvalósuló utánpótlás Európa-kupa csapatversenyben (két-két férfi és női emelő) képviselte hazánkat.

P. B.

Garamvölgyire (U15) és Mitykóra (U23)(képünkön) is vár még idén jelentős erőpróba: mindketten az őszi korosztályos Európa-bajnokságra készülnek.

Mitykó átmeneti időszakban, a felnőtt Európa-bajnokság után négy héttel, kvázi pihenő szakaszban lépett pódiumra Galíciában. A versenyző edzője, Bökfi János elmondta, nem vártak „nagy kilókat”, hiszen nem ez volt az idei fő viadal, de az adott formájának megfelelően a 192 kg-os összetett eredményt teljesítő és így a lányok között 26-ból a negyedik helyet elérő Mitykó megcsinálta azt, amit a mestere kért tőle. 

A magyar együttes végül ötödikként zárt tízes mezőnyben. Úgy volt, hogy Bökfi csapatvezetőként és edzőként szintén elutazik, azonban vakbélgyulladás okozta sürgős műtét miatt a tréner ehelyett sajnos a gyulai kórházat járta meg az elmúlt hetekben.

A szintén békéscsabai tehetség, Garamvölgyi Kasszandra, illetve a Békési TE két fiatalja, Fekécs Szilárd és Nagy Zsolt a csehországi Plzenben, a korábban Olimpiai Reménységek Versenye néven, mostanság már V4 néven futó seregszemlén bizonyított, jelezve, hogy a megyében jól áll a sportági utánpótlás. A 18 éves Fekécs a juniorok 81 kg-os mezőnyében 295 kilogrammig jutott, ami a verseny komplett mezőnyét tekintve is a legjobb eredménynek bizonyult. 89 kg-os klubtársa, Nagy egyéni legjobbjával 261 kilóig jutott, miközben 146 kilóval ifjúsági csúcsot lökött. 

A 14 éves, 49 kg-os Garamvölgyi a magyar csapat legfiatalabb indulójaként a harmadik legjobb eredményt érte érte el, úgy, hogy – mérleg híján – negyven dekával aláfogyasztott a súlyának. Szakításban ez a kissé megváltozott fizikai állapota még nem okozott zavart, de lökésben nem tudta a kitűzött hetven kilót teljesíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában