Vitorlázórepülés

2022.07.04. 12:12

Laurinyecz a hetedik helyen

Ne lepődjön meg senki, ha e napokban az égboltra feltekintve – akár a térségünkben is – hófehér, hangtalanul sikló vitorlázórepülő gépeket fedez fel nagyobb tömegben is, hiszen a szomszédos Csongrád-Csanád megye székhelyén zajlik a 67. Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság.

G. P.

Laurinyecz Sándor

Az első napon repülésre tökéletesen alkalmas idő fogadta a Mixed-open és a FAI Club kategória mezőnyét, ezért a versenybizottság bátran tervezett, már ami a megteendő távolságot illeti, 399,20 kilométert kijelölve. A repülők tettek egy tisztességes kört Békésben is, Elek, Vésztő és Kunágota térségében bukkantak fel, hogy azután Kecel érintésével visszatérjenek a szegedi kiinduló pontra.

Békés megye jeles pilótája, Laurinyecz Sándor néhány héttel ezelőtt még nem tudta, hogy milyen géppel repül majd, hirdetésben keresett a klubosztályra alkalmas repülőt. Meg is találta egy Jantar Std. 2-es formájában, ami az első napon jól vizsgázott, hiszen 99,36 km/órás átlagsebességet repülve 29 indulóból a 6. helyen zárt.

A szombati pihenő után a vasárnap már közel sem sikerült ennyire jól, a 375 km-es távon Okány, Ecsegfalva és Kunágota érintésével csak 17. lett és visszaesett a 7. helyre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában