Röplabda

2022.07.28. 14:02

A török Ceyda Aktas a BRSE hasznos tagja lenne

Az ötszörös női bajnok Békéscsabai Röplabda SE új török szerzeménye, Ceyda Aktas határozott és céltudatos emberként csapattársait és magát is belehajszolná a győzelembe.

Papp Bálint

Forrás: BMH

Június közepén, sajtótájékoztató keretén belül jelentette be az ötszörös női magyar bajnok Békéscsabai Röplabda SE, hogy a 2022–2023-as kiírásra szerződést kötött a török Ceyda Aktassal. A 27 éves, 191 centi magas szélsőütő akkor rendhagyó módon, egy videóüzenetben köszöntötte a csabai szurkolókat és a média képviselőit. A közelmúltban azonban a legutóbbi idényben bajnoki ezüstérmes és Magyar Kupa-bronzérmes BRSE a klubhonlapon megjelent interjúban részletesebben is bemutatta új szerzeményét.

Tulajdonképpen egy véletlennek köszönhető, hogy profi röplabdázó lett belőlem. Épp matematikaórán ültem az iskolában, amikor a leendő első edzőm belépett az osztályterembe. Kiválasztott néhány tanulót, engem is, aztán én végül ott is ragadtam. Így kezdtem el röplabdázni kilenc évesen a Vakifbanknál 

– beszélt a kezdetekről Aktas, aki tehát a világ egyik legjobb női klubjának számító, többek között 13-szoros török bajnok, ötszörös Bajnokok Ligája-aranyérmes, négyszeres klubvilágbajnok, CEV-kupa- és Challenge-kupa-győztes isztambuli kirakatcsapatnál nevelkedett. Lehet, hogy éppen ez a kiindulás, ez a háttér, a nemzetközi szinten is kiemelkedőnek számító isztambuli körülmények és a már fiatalon testközelből megfigyelt külföldi klasszisok okozzák, de a török ütő – az interjúban adott válaszai alapján legalábbis így tűnik – tele van önbizalommal:

Olyan játékos vagyok, aki imádja a kihívásokat. Mindig többet és többet akarok, és sosem adom fel. Ugyan a pályán sokszor nem szerencsés, ha kimutatjuk az érzelmeinket, a szurkolókat biztosíthatom arról, hogy a csapattársaimat és magamat is bele fogom hajszolni a győzelembe! Mindig én vagyok a leghatározottabb és legcéltudatosabb ember mindenhol, a röplabdapályán is. 

A Besiktassal 2014-ben Balkán-kupát nyerő Ceyda Aktas ifjúsági világ- és Európa-bajnok, továbbá junior Eb-győztes is volt korábban a török korosztályos válogatottakkal, mindhárom aranyát hazai pályán, Ankarában szerezte. A 2013-as junior-vb legjobb feladó-átlójának választották. Ritkán töltött el egy idénynél többet egy klubnál. Pályafutása során hazájában eddig sorrendben a Vakifbank Isztambul, a Lisesi, az Ankara Kolejliler, a Besiktas, a Canakkale, a Halkbank Ankara, a Nilüfer, a Beylikdüzü, a Kuzeyboru és a PTT Spor Kulubu színeiben szerepelt, az elmúlt idényben pedig a görög Tétiszben légióskodott.

Nevelőklubjában, a Vakifbankban és a Besiktasban két időszakban is megfordult. A BRSE lesz a második külföldi egyesülete. A Magyarországra való igazolásáról így nyilatkozott:

Őszintén szólva nem sokat tudtam, sem a klubról, sem a magyar bajnokságról. Az ügynököm szerint a megkeresés kölcsönös volt. Noha még nem jártam a városban, remek előérzetem van a csapattal és az új idénnyel kapcsolatban is. A nyári felkészülést is annak érdekében végzem, hogy megvalósítsuk ősztől a BRSE céljait. Készen akarok állni, hogy amikor szükség van rám, akkor a legjobbamat nyújthassam és hasznos tagja legyek a csapatnak.

A csabai egyesület beszámolója alapján Ceyda Aktas már túl van a nyaraláson, Hollandiában töltött el néhány napot. 

Szeretek utazni és új helyeket felfedezni. Erre sajnos az idény közben nincs lehetőségünk, hiszen a sűrű program nem engedi, ezért olyankor dokumentumfilmeket vagy sorozatokat nézek, de olvasni is szeretek – mondta a török ütő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában