Összefoglaló

2024.05.19. 17:42

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 19.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. május 19-én.

Beol.hu
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Felpezsdítette a hétvégét az a semmihez nem hasonlítható kipufogóhang, ami a Nagyszénásra két keréken érkezők randevújára minden évben ilyenkor, májusban jellemző. De nem csak a 7. motoros találkozó gépcsodái, hanem a rock is dübörgött a parkfürdő kempingjében felállított színpadon napokon át. És a nagyon várt motoros felvonulás sem maradhatott el.

A Gyulán megtartott III. Főzz és Segíts! elnevezésű jótékonysági gasztronómiai program kóstoltatás előtti záróakkordjaként egymillió-egymillió forintos adománylevelet adtak át a Kádas György Alapítvány, illetve a „Hatodik Érzék” a Fogyatékkal Élőkért Egyesület számára.

Negyven év után nyugdíjba megy Kusnyár Mihályné Gyöngyi, a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda óvodapedagógusa. aki hosszú időn át adott szárnyakat sok kisgyermeknek.

Ünnepi állománygyűlést tartottak a mentők napja alkalmából a gyulai mentőállomáson pénteken délután. A mentők ünnepi állománygyűlésén a hagyományoknak megfelelően elismerések is gazdára találtak.

Megtelt szombaton a tótkomlósi megújult művelődési központ és könyvtár felújított épületének az átadására az ingatlan előtti tér. Voltak, akik fotózták, mások nosztalgiával emlékeztek régi történeteikre, amiket e falak között éltek meg. A művelődési központ átadása, a megnyitás előtt Forró Gyula karnagy vezényelte tótkomlósi gyermek fúvószenekar alapozta meg térzenével a remek ünnepi hangulatot.

Június 1-jén lép hatályba a pedagógusok teljesítményértékelésével kapcsolatos jogszabály, ezzel kapcsolatban tartott előadást hétfőn Békéscsabán, az Andrássy Gyula gimnáziumban a Nemzeti Pedagógus Kar rendezvényén dr. Kozák András tanügyigazgatási jogi szakértő. A részletekről az előadókat Licska Balázs kérdezte.

Elő a szelvényekkel, mutatjuk a Hatoslottó nyerőszámait!

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, egy ember megsérült, öt embert jelenleg is nagy erőkkel keresnek.


 







 





 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában