Uszonyos úszó

2022.07.03. 17:02

Károlyi Csilla ötödször indul a világjátékokon

Július 7. és 17. között az egyesült államokbeli Birmingham ad otthont a világjátékoknak, amelyen 17 sportágban 58 magyar sportoló indul el, köztük az orosházi Eötvös DPSE 33 éves klasszis búvárúszója, Károlyi Csilla is. Az uszonyos úszásban világbajnok, vb-ezüstérmes, háromszoros vb- és négyszeres Európa-bajnoki harmadik Károlyi 2005, 2009, 2013 és 2017 után ötödik alkalommal képviseli Magyarországot a nem olimpiai sportágak seregszemléjén. A világjátékokon eddig három-három alkalommal volt negyedik, ­illetve hatodik, egyszer pedig ötödik.

G. P.

/Fotó: BMH/

– Az utóbbi hetekben Budapesten a vizes világbajnokság miatt nem tudtam volna ötvenméteres uszodában edzeni, így egy-egy hetet Kecskeméten, Egerben, Gyöngyösön készültem, szintén a világjátékokra készülő társaimmal. Mivel nagyrészt egyedül úszok a tréningeken, jó volt egy kicsit csapattal edzeni, ami engem is motivált, és a felkészülés utolsó heteit is változatossá tette. Az utolsó időszakban Gyopárosfürdőn, majd ismét Egerben készültem, ahol lehetőségem nyílt az éjszakai edzésekre, ami már az átállást segített, mivel hétórás az eltolódás, és csak néhány nappal a verseny előtt indultunk útnak – mondta a Békés megyei sportoló, aki tavaly nyáron a tomszki világbajnokságon szerzett kvalifikációt a világjátékokra.

A magyar küldöttség – amelyben mások mellett az életmentésben induló úszók, a Békéscsabán nevelkedett Balog Gábor, Jakabos Zsuzsanna, Senánszky Petra, Szabó Szebasztián és Verrasztó Evelyn vagy az olimpiai bronzérmes karatés, Hárspataki Gábor és Tadissi Martial is ott van – június 28-án tette le a hivatalos esküt. Az Alabamába július 3-án útnak indult, a versenyzés mellett egy budapesti általános és középiskolában testnevelőként ­dolgozó Károlyi 200 méter felszíni úszásban, illetve a 4x50 és a 4x100 méteres magyar felszíni úszóváltó tagjaként ­méreti meg magát július 8-án és 9-én. Károlyi Frigyes és Nemes Béla tanítványa közel húszéves pályafutást zár le a világjátékokon, és elmondása szerint szeretne jó szájízzel­ búcsúzni a versenyzéstől, a legjobbat kihozva magából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában