Kézilabda

2022.07.27. 09:55

Az orosházi Balogh Zsolt nem „állóvízbe” került a Fradinál

Három tatabányai idény után váltott csapatot az orosházi születésű és nevelésű válogatott jobbátlövő, Balogh Zsolt, aki az európai kupainduló FTC-ben termelheti a jövőben a gólokat.

Papp Bálint

Ha eljön az ideje, Balogh Zsolt (jobbra) beszél a kapitánnyal a válogatottságról

Fotó: MKSZ

Három év után váltott klubot Balogh Zsolt. Az orosházi születésű és nevelésű jobbátlövő hét szegedi idényt követően szerződött Tatabányára 2019-ben, ahonnan idén nyáron a bajnoki negyedik, Európa-liga-induló Ferencvároshoz vezetett az útja. A 33 éves, 189 centi magas, csupa szív kézilabdázó az átigazolása kapcsán a Nemzeti Sportnak adott interjújában leszögezte: örült, hogy nem „állóvízbe” került. 

– Mindenképpen magas szintű csapatnál szerettem volna játszani, és erre a Fradi volt a legmegfelelőbb – mondta Balogh Zsolt. – Láttam, hogy a klubnak határozott céljai vannak. Mivel az Európa-liga néhány éve már olyan, mint egy kis-Bajnokok Ligája, egyáltalán nem lesz egyszerű a továbbjutás. Fiatal, feltörekvő csapat a Fradié. Néhány változás van csupán az együttesben, aminek az egyik előnye, hogy nem kell a csapatépítéssel foglalkozni. Az edzéseken segítek a fiataloknak, hogy a hibákat hogyan tudják kijavítani. Élvezem a helyzetet, a társak pedig bármikor fordulhatnak hozzám. 

A 70-szeres válogatott, a nemzeti csapattal három világ- és két Európa-bajnokságon szereplő balkezes 2024 nyaráig írt alá a fővárosi zöld-fehérekhez. 

– Akkor már harmincöt éves leszek, addigra szerintem kialakul bennem, mivel szeretnék foglalkozni. Egyelőre nem tervezek előre, teljen el a két év. Biztosan nem szakadok el a sportágtól. Akár játszani fogok, akár nem, a kézilabdához köt majd a szívem. Éppen két év múlva, amikor lejár a szerződésem, kapom kézhez az oklevelet. Hogy edzőként dolgozom-e majd vagy sem, azt még nem tudom – tekintett előre a Szegeddel bajnok, Magyar Kupa- és EHF-kupa-győztes Balogh Zsolt, aki a válogatottban való szereplésére is kitért: 

– Mindig is úgy tekintettem a nemzeti együttesre, hogy ha a klubomban jól teljesítek, akkor a válogatottban is lehetőséget kapok, és ez fordítva is igaz. Bosszant, ha nem hívnak meg, de sohasem az edzőre vagy a játékosokra haragudtam, hanem magamra. Nyáron még nem gondolok a válogatottra, majd ha eljön a idő, beszélhetünk róla Chema Rodríguez szövetségi kapitánnyal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában