Torna

2022.06.12. 08:56

Szujó Hanna talajon döntős

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Székely Zója parádés teljesítményt nyújtva a dobogó tetejére állhatott az eszéki Challenge Világkupa fináléjában felemáskorláton – közölte a Magyar Torna Szövetség honlapja.

Szujó Hanna /Fotó: BMH/

– A Postás SE tornásznője elsőként jutott a döntőbe, ahol a kvalifikációs teljesítményét tovább javítva két tizeddel, kiváló teljesítményt nyújtott, és 13,800 ponttal az első helyet szerezte meg, ráadásul egy teljes ponttal megelőzte a mezőnyt. Bácskay Csenge (Postás SE) ugráson, 13,300 ponttal negyedik helyen fejezte be a viadalt.

 

Az eszéki mezőnyben szerepelt Szujó Hanna, a Torna Club Békéscsaba idén érettségiző tornásznője is, aki két szeren kapott lehetőséget. Ugráson bemutatott gyakorlata 12,166 pontot ért, ami azonban nem ért döntőt. Talajon már sikeresebbnek bizonyult, ő, és Székely is szépen adta elő a gyakorlatát, de a bírók úgy látták, hogy Szujó Hanna kivitele volt jobb, így 12,533 pontot kapó Hanna a a hatodik helyen fináléba került, míg Zója elsőszámú tartalék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában