Sakk

2022.06.28. 12:32

Másodszor veszített Rapport Richárd a madridi versenyen

Egy-egy győzelem és vereség, illetve hat döntetlen után másodszor kapott ki Rapport Richárd a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján. A Békés megyei családi kötődéssel is bíró magyar nagymester a hétfői kilencedik fordulóban sötéttel a francia Alireza Firouzjától szenvedett vereséget 41 lépésben.

P. B.

Forrás: nemzetisport.hu

Az első kör második fordulójában döntetlenre végeztek a felek, ám a játék képe alapján a jóval előnyösebb pozícióban lévő 26 éves magyar versenyző akkor jobban bánhatta a pontosztozkodást.

Hétfőn azonban az irániból franciává lett Firouzja kezdhette a játszmát. Fordulatos csatában a számítógépes értékelés szerint közel sem játszottak precízen, mindkettejüknél sok volt a pontatlanság. A sokat kockáztató Rapport anyagi előnyre tett szert, de ennek ára volt, nem tudta biztonságba helyezni a királyát. Firouzja pedig ezt ki is használta, és a 41. lépésben megnyerte a partit.

A keddi szünnapot követően szerdán a tiz7edik fordulóban a 4 pontos Rapport világossal a világranglista-2. kínai Ting Li-zsennel mérkőzik meg. Első meccsük döntetlennel zárult a spanyol fővárosban rendezett tornán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában