Losonczi Imre

2022.06.29. 11:38

Magyar rekordot állított fel a szentandrási erős ember

Óriás egykezes nyomásban állított fel magyar rekordot nemrég Losonczi Imre, Békésszentandrás erős embere. A rekorder elárulta, ez egy klasszikus strongman sportág, amelynek eszköze az óriás egykezes, amit egy kézzel kell felsőig kinyomni és stabilan megtartani.

V. E.

Mint elmondta, ennél az eszköznél nincs úgymond szabvány, a lényege, hogy a markolata vastagabb, mint egy kézi súlyzónak, hiszen az átmérője 60 milliméter. A beállított hivatalos magyar rekord pedig, amit kinyomott, 112 kilogramm lett, hivatalos eszközzel.

Megtudtuk, a békésszentandrási erős ember megközelítőleg 12 hét alatt készült fel erre a rekordállításra. Ez azonban némileg kevésnek mondható, de azért volt csak ennyi, mert hirtelen jött ötlet volt számára a megpróbáltatás. Maga a nyomás Békésszentandráson, a szabadstrand pavilon színpadján történt meg, ahol nézők is gyűltek össze szép számmal. 

Losonczi Imre elárulta, nagyon örült a 112 kilogramm kinyomásának. Otthon korábban 110 kilogramm sikerült már neki, ám a rekordnál úgy gondolta, plusz 2 kilogrammal még biztosan meg tudja csinálni. Így is lett, ráadásul annyira stabilan, hogy emelte a tétet, és még ott a helyszínen megpróbálkozott a 116 kilogrammal is. Ez ugyan már nem sikerült, de a jövőben mindenképp tovább fejleszti magát, és a következő alkalommal, tervei szerint jövőre már a 120 kilogramm óriás egykezes kinyomására törekszik. Ehhez meglátása szerint hosszabb mentális felkészülésre van szükség, de a súlyt és az erőt tekintve benne lesz a teljesítése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában