Kézilabda

2022.05.21. 19:33

Nem termett babér az orosháziaknak Kozármislenyben

Kozármisleny–OXXO Energy Orosházi NKC 28–24 (14–11)

V. L.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

NB I B.- női mérkőzés, felsőházi rájátszás. Kozármisleny, 300 néző. V.: Gál, Ludvig. Orosháza: Cseh – Bíró 2, Kenyeres 2, Tóth S. 1 (1), Ács 1, Vörös 4 (1), Antal 3 (1). Cs.: Bálint, Gedó (kapusok), Mikula 4, Papp 2 (2), Jáhn 4, Patyi 1, Gara, Horváth B. Vezetőedző: Herbert Gábor. A Kozármisleny legjobb dobói: Scheffer 7, Brettner 4, Hornyák B. 4, Markovics 4. Kiállítások: 4, ill. 2 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 7/5.

Vörös lőtte a szombati találkozó első gólját a 2. percben. A 8. percben 4–2-re vezettek a vendégek. A hazaiak erősítettek, és a 15. percben 5–5-re egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. A 19. percben 7–5-ös kozármislenyi vezetésnél Herbert Gábor időt kért, próbálta  rendezni a sorokat a vendégek mestere, aki utoljára ült az orosháziak kispadján, a nyártól az NB I.-es Váci NKSE vezetőedzője lesz. Az időkérés hasznos volt, hiszen a 24. percben 8–7-re fordított az ONKC, amikor Kovács Tamás a hazaiak mestere is kikérte az idejét. 

Ezt követően a mislenyiek remekül hajráztak, így a szünetben 14-11-et mutatott az eredményjelző.   

Fordulás után lendületesen kezdett a házigazda együttes, a 35. percben már 17–11-re vezetett, amikor Herbert Gábor időt kért. A folytatásban négy gólra jött fel az Orosháza (37. p.:17–13). A kozármislenyiek tartották négy-öt gólos előnyüket. A 43. percben 18–15-nél időt kért Kovács Tamás, a hazaiak edzője. A vendégek játéka feljavult, Bálint kapus többször is jól védett, így a 47. percben már csak egy gól volt a mislenyiek előnye (18–17). Az 51. perben 22–19-nél Herbert Gábor magához hívta lányait, hogy megbeszéljék a hajrában követendő taktikát. A hazaiak biztosan tartották előnyüket, sőt a lefújásig növelték is azt, és végül megérdemelten győztek négy góllal.

Az ONKC 14 ponttal a nyolcadik helyen zárta a bajnoki idényt, és ősztől az egy csoportos NB I B.-ben szerepelhet.

Herbert Gábor: – Gratulálok mindkét csapatnak, a hazaiaknak a győzelemhez, a mieinknek a tisztességes helytálláshoz. A második félidő elején, ha jobban koncentrálunk még szorosabb lehetett volna a végredményt, de akkor elengedtük a mislenyieket, és már nem tudtuk ledolgozni a lefújásig a hátrányt.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában