Kézilabda - NB I./B

2022.05.01. 18:45

Kikapott az Orosháza

OXXO Energy Orosházi NKC–Komárom 23–26 (11–13)

V. L.

Illusztráció: Shutterstock

Kézilabda NB I. B-s női mérkőzés, felsőházi rájátszás, Orosháza, 200 néző. V.: Kovács-Sebők Stefánia, Réti Rebeka. Orosháza: Cseh – Bíró 1, Márczi 1,  Kenyeres 6, Ács 2, Vörös 3 (1), Antal 7 (4). Cs.: Bálint (kapus), Horváth B., Mikula 2, Patyi 1, Gara, Jáhn. Vezetőedző: Herbert Gábor. A Komárom legjobb dobói: Simsik 7 (4), Temes 6, Orbán A. 4.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 8/5, ill. 4/4.

Remekül kezdtek a vendégek a vasárnapi találkozón, és az 5. percben 4–0-ra vezettek. A folytatásban is a több volt válogatottat szerepeltető (Orbán, Temes, Szabó-Kovacsicz)  szerepeltető  komáromiak irányítottak, így nem volt véletlen, hogy a 12. percben 2–5-nél Herbert Gábor időt kért. Ezt követően koncentráltabb lett a hazaiak játéka, így a 18.percben egy gólra felzárkóztak (5–6). A 21. percben egygólos komáromi vezetésnél, a vendégek mestere Szakács Péter időt kért. A félidő hajrájában az orosháziak a ziccerek mellett két hétméterest is hibáztak, így a szünetben 13–11-es komáromi vezetést mutatott az eredményjelző.      

Fordulás után öt perc alatt egyenlített az ONKC (13–13). Ezt követően fej-fej mellett haladt a két együttes. A félidő közepén erősített a Komárom, és a 45. percben 19–16-os előnyre tett szert. A találkozó hajrájában is a vendégek vezettek, az 58. percben 21–24-nél Herbert Gábor időt kért, de a lefújásig már nem csökkent a különbség a két csapat között.        

A látottak alapján a rutinosabb Komárom megérdemelten vitte el a két pontot Orosházáról.    

Herbert Gábor: – Gratulálok a Komáromnak a győzelemhez, elnézést kérek a szurkolóinktól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában