Atlétika

2022.05.03. 15:21

Békéscsabai atlétikás aranyérmek Miskolcról

Évadnyitó versenyt rendeztek Miskolcon, ahol Adorján László és Erdős Péter versenyzői képviselték a Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubot. Hrabovszki Balázs két versenyszámban indult.

G. P.

Hrabovszki Balázs

A 110 méteres gátfutásban új gát távolságon és magasságon ismerkedik a futással, de meg is nyerte a versenyt 200 méteren a felnőtt mezőnyben harmadik lett. Tóth Zsófia nagyon bíztató futással lett korosztályában második. Csepregi Nóra magasugrásban jó versenyzéssel biztosan lett első. Budai Bálint az utolsó magasságig hibátlanul ugrott és nyerte a versenyt.

Békéscsabai eredmények

Fiúk. Junior, U20. 200 m: 3. Hrabovszki Balázs 23,18. 110 m gát: 1. Hrabovszki Balázs 15,72. Serdülő U16. Magasugrás: 1. Budai Bálint 171 cm.

Leányok. Ifjúsági, U18. 100 m: 2. Tóth Zsófi 12,80. Magasugrás: 1. Csepregi Nóra 155 cm.

A békéscsabaiak két fiatal sprintere, Nadj Levente és Steigerwald Ernő két hetes edzőtáborban készült Portugáliában. A tavalyi tallini U20-as Európa-bajnokságon a 4x400 méteres váltóban hetedik csapat két tagja a Monte Gordo-i magaslati táborban töltötte az elmúlt napokat.

Az egyéni felkészülésen túl azért is volt hasznos több sprinter közös edzőtáboroztatása, mivel a váltóedzésekre is lehetőség nyílt az atlétáknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában