Birkózás

2022.04.17. 07:56

Orosházi birkózók érmes helyezései

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) szombaton a fővárosban az ESMTK Kruj Iván Sportcsarnokában rendezte meg a diák I.-es korosztály kötöttfogású országos bajnokságának döntőjét.

V. L.

Balról Bereczki-Varga Szilárd /Fotó: MW/

A viadalra a márciusi területi bajnokságok legjobbjai kvalifikálták magukat. A rangos utánpótlás-viadalon szőnyegre léptek az Orosházi Spartacus­ Birkózó Klub és az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzői, akik több éremmel tértek haza. 

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubból három fiatal szerzett részvételi jogot az országos döntőre. A tehetséges ifjú birkózók végig jól küzdöttek, és mindhárman éremmel térhettek haza. Pusztai Márk a 38 kilogrammosok között lett harmadik, így bronzérmet vehetett át az eredményhirdetéskor. Pleskonics Máté a +85 kilogrammos súlycsoportban állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A legjobb eredményt a 69 kg-osok mezőnyében szerepelt Bereczki-Varga Szilárd érte el, aki a döntőbe jutott, ahol vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. 

Az Orosházi Birkózó Egyesületből két ifjú birkózó lépett szőnyegre az országos bajnokságon. Mindketten jól küzdöttek, a 29 kg-os Verasztó Albert ezúttal nem ért el pontszerző helyezést. Csapattársa, a 76 kilogrammos súlycsoportban szereplő Takács Ádám a harmadik helyet szerezte meg, így az ünnepélyes eredményhirdetéskor bronzérmet vehetett át. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában