Vívó vb

2022.04.09. 15:58

Keszthelyi Zsombor világbajnok, Gachályi Gréta tizennyolcadik

Nem maradt sok ideje a pihenésre Gachályi Grétának a junior egyéni után (ahol 48. lett), mert szombaton reggel már a kadet egyéni versenyen volt jelenése a Dubajban zajló világbajnokságon.

G. P.

Keszthelyi Zsombor Galli Zsolt nevelőedzővel (balra) és jelenlegi edzőjével, Dancsházy-Nagy Tamással /Forrás: hunfencing/

A békéscsabai Alföld Vívó Egyesület párbajtőrözője jó vívással 5 győzelemmel és egy vereséggel jutott a táblára, ahol kiváló vívással legyőzte japán ellenfelét. A 32 között megismétlődött az Eb-döntő párosítása az izraeli Kravets ellen.

– Tíz–nyolcig minden rendben volt, még tizenhárom–tizenkettőre is Gréti vezetett. Néhány másodperccel a vége előtt azonban az ellenfél kiegyenlített. Jöhetett a hosszabbítás, melyben Kravets ért el találatot, a magyar lány a 18. helyen fejezte be vébét. Gréti még nagyon fiatal, jövőre is kadet még. Ez a verseny most nem sikerült, de biztos vagyok benne, hogy szép jövő áll előtte – számolt be a helyszínről Galli Zsolt, Gréta edzője.

A magyar junior csapat (a honvédos Muhari Eszterrel, a tatai Büki Lilivel, a csabai Gachályi Grétával és a szondis Salamon Rékával) korán elvérzett, mert bár a 32 között Indiát gond nélkül legyőzte, a mindig erős lengyelekkel már nem bírt (36:45), így a válogatott az alsó ágon folytathatta. A 9–16. helyért Törökországot (45:37), a 9–12.-ért rendkívül szoros csatában egy tussal Olaszországot is legyőzték. A helyosztón az a Svájc következett, amely az Eb-n elütötte az elődöntőtől a csapatot. Sikerült a visszavágás, 45:37-re Gachályiék győztek és 33 csapatból a 9. helyen végeztek.

A pénteki nap szenzációját éppen a volt Galli-tanítvány, a tavaly még Békéscsabán vívó honvédos Keszthelyi Zsombor szolgáltatta azzal, hogy az Eb után a vébén is a dobogó legfelső fokára léphetett! Utoljára Boczkó Gábor révén nyert legutóbb junior egyéni világbajnoki aranyérmet a férfi párbajtőr szakág. Fantasztikus bravúr!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában