Sakk

2022.04.11. 13:11

Bronzérmes a Békési TE csapata

Végéhez értek a küzdelmek a sakkozók NB II.-es csapatbajnokságában. A honi szövetség a pandémia miatt másfél éves kihagyás után élesztette újra a sorozatot, de a hosszú szünet nem tett jót.

V. L.

Illusztráció: Shutterstock

A Tóth László-csoportban kellő csapat híján mindössze 9 gárda csatázott a korábban megszokott tucatnyi helyett. Ráadásul a gyulaiak többször is létszám hiányosan tudtak csak kiállni, a záró napra pedig a bajnok Kisújszállás ellen már nem is ültek asztalok mellé. Ezt a találkozót a versenykiírás ide vonatkozó passzusa alapján 11:0-lal írták jóvá a listavezető számára, amely amúgy is utcahosszal nyerte meg a versengést. A megyei résztvevők közül a békésiek szerepeltek legeredményesebben, akik a harmadik helyen zártak a csonka mezőnyben. Közvetlenül mögöttük az Orosháza végzett, a mezőnyt pedig a sok problémával küszködő gyulaiak zárják.

 

Makói SVSE II–Orosházi SE 3,5:8,5
NB II.-es csapatbajnoki sakkmérkőzés, Makó. Orosházi győztesek: Mónus Zoltán (3. tábla), Kunos Zoltán (4. t.), Győri Szabolcs (5. t.), Zalai Mihály (6. t.), Bogdány Gábor (7. t.), Biró István (9. t.), Berta Gergely (10. t.). Döntetlenek: Kakuk Sándor (1. t.), Pásztorcsik János (9. t.), id. Bacsur Imre (11. t.).

Békési TE–TÁKISZ SE 9:3
NB II.-es csapatbajnoki sakkmérkőzés, Békés. Békési győztesek: Varga Tamás (2. tábla), Takács Lajos (3. t.), dr. Gosztolya Ferenc (6. t.), Balog Imre (7. t.), Vértes Imre (10. t.), Virág Máté (12. t.). Döntetlenek: ifj. Samu Gábor (1. t.), Somogyi Gábor (4. t.), Brhlik György (5. t.), Deák Zoltán (8. t.), Jozaf Csaba (9. t.), Kovács Gergő (11. t.).


Kisújszállási SE–Gyulai SE 11:0 (játék nélkül)


További eredmény: Szentesi SSE–Maróczy SE II 2,5:9,5. Szabadnapos: Félegyháza-Csongrád.


A bajnokság végeredménye: 1. Kisújszállás 73, 2. Maróczy SE II 56,5, 3. Békési TE 55,5, 4. Orosházi SE 52, 5. TÁKISZ SE 41,5, 6. Félegyháza-Csongrád 40,5, 7. Szentes 40, 8. Makó II 39, 9. Gyulai SE 26.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában