Medencés verseny

2022.01.31. 08:25

Sárkányosok népesítik be a szarvasi gyógyfürdőt

Két év után újból medencés sárkányhajóversenyt rendez a szarvasi székhelyű Körös Dragon Sárkányhajós és Szabadidős Sport Egyesület. A világjárvány miatt tavaly elmaradt a korábban öt éven át sikerrel megrendezett országos szintű versengés, idén azonban február 5-én, szombaton megtartják az eseményt a Szent Klára Gyógyfürdő 25 méteres medencéjében.

A medencés sárkányhajóversenyek mindig nagy küzdelmet hoznak /Archív fotó: Babák Zoltán/

Szitó Szabolcs, a Körös Dragon Sárkányhajós és Szabadidős Sport Egyesület alelnöke beszélt a szombati rendezvényről. 

– A tavalyi szabadtéri szezon befejezése után több mint hat hónap elteltével rendeznek ismét sárkányhajóversenyt hazánkban, így nagy a várakozás, a sportolók már nagyon készülnek a megmérettetésre. A Magyar Sárkányhajó Szövetség bennünket kért fel a nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő nyílt magyar bajnokság és Magyar Kupa első fordulójának megrendezésére. Ez a verseny lesz egyébként a hatodik szarvasi medencés sárkányhajó-viadal. A magyar bajnokság és a Magyar Kupa második fordulóját az ősszel majd Kecskeméten rendezi meg a hazai szövetség. 

– Honnan várhatók csapatok, és hányan lesznek a rendezvényen? 

– Az előzetes nevezések alapján, amelyek a szövetséghez futottak be, harmincöt egység adta le nevezését. Egy egységben hatan szerepelnek, de mivel átfedés is van a kategóriák között, így várhatóan több mint százhuszan látogatnak el hozzánk. Jönnek hajósok többek között a fővárosból, Vácról, Dunaújvárosból, Kecskemétről, Székesfehérvárról, Szegedről. Mivel itt rendezik az Egyetemi Kupát is, így főiskolai és egyetemi csapatok is rajthoz állnak a viadalon. 

– Milyen kategóriák lesznek, és milyen díjazásban részesülnek a legjobbak? 

– A tervek szerint a női, open és mix kategóriákban mérik össze tudásukat az egységek. A versenykiírás értelmében a mix kategóriában legalább két hölgynek kell a hajóban ülnie. Az amatőrök és az igazolt sportolók külön versenyben csapnak össze. A legjobbak a magyar szövetség jóvoltából éremdíjazásban részesülnek, míg mi a szponzorok támogatásával különböző helyi ajándékokat ajánlottunk fel.

– A jelenlegi járványügyi helyzetben hogyan készülnek a versenyre? 

– Szigorú előírások vannak, a Szent Klára Gyógyfürdőben a fertőtlenítésről eddig is mindig gondoskodtak, és most a verseny idején is elvégzik majd a szükséges beavatkozásokat. A rendezvényen csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni, ezt a beléptetéskor szigorúan ellenőrzik a rendezők. Reméljük, mindenki eleget tesz az előírásoknak, és egy sportszerű, jó versenyt tudunk rendezni. A szarvasi Körös Dragon Sárkányhajós és Szabadidős Sport Egyesület mindhárom kategóriában indít hajót, a tervek szerint tizennyolc-húsz versenyzőjük lesz ott a megmérettetésen. Az esemény megnyitóját szombaton délelőtt 10 órakor tartják, a versenyek a tervek szerint 16.30 óráig tartanak majd, és ekkor lesz az eredményhirdetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában