Labdarúgás

2022.01.22. 13:39

Nem sikerült az Előre főpróbája

Döntetlennel ért véget a Békéscsaba 1912 Előre és a Makó FC összecsapása

Fotó: Imre György

Makó FC–Békéscsaba 1912 Előre 1–1 (0–1)

Labdarúgás Felkészülési mérkőzés, Makó, 100 néző. V.: Makó: Garamvölgyi – Tamaskó, Belanka, Sziklási, Zámbori – Pócs, Rabecz, Mayor, Babolek – Nikic, Popgeorgiev. Játszott még: Köteles, Magyar, Varga R., Vas, Rau, Heindrich, Sirokmán. Edző: Siha Zsolt. Békéscsaba az I. félidőben: Winter – Puskás, Farkas M., Bora, Bor – Zvara, Szabó P., Király, Varga Sz. – Lukács, Pantovics. A II. félidőben: Czinanó – Hodonicki, Albert, Szabó Cs., Babinyecz – Sipos, Váradi, Zvara (Bónus), Varga T. - Paudits, Ilyés. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

A január 30.-ai Dorog elleni NB II.-es bajnoki nyitány főpróbáját tartotta szombat délelőtt a lila-fehér együttes, amelyben több korábbi sérült, és beteg felépült, így ők pályára léphettek az NB III.-as hazaiak ellen. Az első húsz perc kiegyenlített játékot hozott, a házigazdák ügyesen kombináltak, jól tartották magukat. A folytatásban enyhe mezőny fölénybe került a békéscsabai alakulat, néhány helyzetük is adódott, de azok kimaradtak. 

A félidő hajrájában, a 37. percben vezetést szerzett az Előre, Lukács beadása után az érkező Pantovics lőtt a makóiak kapujába, 0–1.

Fordulás után sort cserélt Schindler Szabolcs a vendégek mestere, és a hazaiaknál is több cserejátékos kapott lehetőséget. Az 54. percben Paudits már csak a kapussal állt szemben, de nem talált a makóiak hálójába. Négy perccel később ismét a békéscsabai cserecsatár került ziccerbe, de ezúttal is hibázott. A csabaiak irányították a játékot, és még egy nagy helyzetet elpuskáztak. 

A kimaradt ziccerekért, a Makó büntetett, a 67. percben a hazaiak kihasználták a vendégek hibáját, és a békéscsabai nevelésű Belanka Dávid révén egyenlítettek, 1–1. 

A hajrában még akadt lehetősége a lila-fehéreknek, de nem tudták bevenni a Makó kapuját, így maradt a döntetlen. 

A bajnoki főpróba nem úgy alakult, ahogy vártuk, most már csak abban bízhatunk, ahogy a mondás is tartja, a rossz főpróbát reméljük sikeres előadás követi majd.                        

G.: Belanka, a 67., ill. Pantovics, a 37. percben. Sz. L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában