Kézilabda

2022.01.27. 20:23

Jobb volt az NB I-es Kecskemét

A Kecskemét elleni csütörtöki Liga Kupa mérkőzéssel lezárta a sorozatot és ezzel a felkészülési mérkőzések sorát a Békési FKC férfi kézilabdacsapata. A hazaiak másfél félidőn keresztül állták a sarat, utána az NB I-es ellenfél föléjük kerekedett. Jövő héten már bajnoki meccset vívnak a kék-fehérek: február 5-én a Ferencváros U21-es gárdáját fogadják.

Fotó: Shutterstock

Optimum Solar-Békési FKC–Kecskeméti TE 27–32 (15–16)

Liga Kupa férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 50 néző. V.: Győr, Hadas. Békés: Takács – Osgyán 3, Haszilló 2, Laufer 4, Árpási, Dávid, Fedor 3. Cs.: Borbély (kapus), Szász 1, Kiss R. 5, Hrabák 3 (2), Mezei 1, Kovács R., Varsandán Á. 3, Kohlrusz 2. Edző: Padla József. A Kecskemét legjobb dobói: Szeverényi 6, Vetési 5, Szrnka 5, Menyhárt 5 (4).

Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/2, ill. 4/4.

Jól kezdtek a házigazdák a csütörtök esti találkozón, a meccs elején 4–2-re is vezettek az élvonalbeli ellenféllel szembe. A kecskemétiek azután utolérték Lauferéket, de elhúzni nem tudtak. Az első félidő mindvégig kiélezett csatát hozott, a házigazdák remek védekezéssel korrigálták a támadásban elkövetett hibákat, illetve az elhibázott hétmétereseket. Fordulás után a vendégek „diktálták a tempót”, a békésiek azonban a 43. percig tartották velük a lépést (20–22). Ekkor egy négygólos szériával ellépett a Kecskemét, és a megszerzett előnyét a meccs végéig megőrizte.

A BFKC egy-egy győzelemmel és döntetlennel, továbbá négy vereséggel zárta a téli felkészülésnek szentelt sorozatot, melynek során kiváló képességű riválisokkal tesztelhetett az NB I B-s együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában