Kézilabda NB I./B

2021.12.04. 20:48

Szünet után fordított a Békés

Optimum Solar-Békési FKC–ÓAM-Ózdi KC 30–26 (14–15)

V.L.

Kézilabda NB I. B-s férfi-mérkőzés. Békés, 150 néző. V.: Kovács T., Mándli. Békés: TAKÁCS – Osgyán 2, Haszilló 5 (3), Lele 1, Árpási 1, Mezei 2, FEDOR 4. Cs.: Kiss O., Borbély (kapusok), Hrabák 4, Kiss R., Varsandán Á. 2, DR. CZINA, DÁVID 2, Szász 5, Laufer 2. Edző: Padla József. Az Ózd legjobb dobói: Bárdos 6 (3), Kovács P. 6.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4.

Mezei találataival indított a Békést, ám a bátor vállalásaik hibákat is szültek, ami hozzásegítette az ózdiakat a vezetés megszerzéséhez (10. p.: 4–6). A vendégeknél is akadtak pontatlanságok, ennek köszönhetően a félidő derekához közelítve Lele 7–7-nél egalizált. A jól felkészült borsodiak Ménfői góljaival a 17. percben először húztak el hárommal (7–10), de ez az állapot sem tartott sokáig. A belelendülő Haszilló triplája után a félidő utolsó harmadában kezdődhetett minden elölről. Rendre a remekül küzdő vendégeknél volt a minimális előny, viszont a hazaiak sem maradtak adósak a válasszal.

Szünet után Hrabák adott új lendületet a békésieknek. Gólerős játékával a 38. percre az addigi legnagyobb különbségű vezetést építette ki a hazai csapat (20–16). Mindez a magabiztosságot is megadta. A folytatásban állandósult a 4-5 gólos különbség a két gárda között, sőt a 42. percben már hatra is hízott (23–17). Egy gyors hármas szériával ezt még lefelezték az ózdiak, ezzel azonban mintha kiürült volna a lőporos hordójuk. Takács újra bravúrokat mutatott be a kapuban, a gólok „termeléséből” pedig Szász is szerepet vállalt, ennek jótékony hatására az 54. percre gyakorlatilag eldőlt a meccs (30–22). A vendégek lelkes hajrája már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő.

Padla József: – Enerváltan kezdtük a mérkőzést, ami az egész első félidőre rányomta a bélyegét. A félidőben sikerült rendeznünk a sorainkat, így a folytatásban már azt játszottuk, amit eleve szerettünk volna. Gratulálok a csapatnak, mert nehéz feladatot oldott meg, a holtpontokon átlendülve győzelemmel sikerült búcsúznunk lelkes közönségünktől, akiknek köszönjük az egész éves buzdítását.

Ezek is érdekelhetik