Vívás

2021.12.14. 13:29

Petrovszki leiskolázta a mezőnyt

Szolnokon folytatódott az Olimpici Grand Prix versenysorozat.

Az idény második állomásán a szigorodó járványügyi szabályok miatt nem vehettek részt külföldi versenyzők. A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia pengeforgatói közül a várakozásnak megfelelően Petrovszki Áron szerepelt a legjobban. A gyermek korosztály (47 vívó) teljes mezőnyét leiskolázva, veretlenül nyerte meg a versenyt. 

Már a csoportkörben látszott, hogy jó formában van, alig tudták eltalálni. Az egyenes kieséses táblán sem ismert kegyelmet, nagyarányú győzelmekkel jutott be a nagydöntőbe, ahol a Balaton Vívóklub versenyzője, Kuznyecov sem tudta megállítani. Jól mutatja Áron fölényét, hogy ezt az asszót 10:1-re (!) nyerte meg. A többi békéscsabai is jól szerepelt, Köles Keve és Kollár Milán is a döntő küszöbéig jutott. Előbbi 15., utóbbi 16. lett. Csarnai Roland a 29., Suhajda Péter a 30. pozíciót tudhatja a magáénak. 

A gyermek lányoknál (39 vívó) is nagyon közel volt a nyolcas döntős helyezés. Somogyi Alíz és Juhász Hanna egyaránt egy találattal kapott ki. Alíz a BVSC versenyzőjétől, Székelytől kapott ki, így a 10.hely jutott neki, Hannát a Honvéd vívója, Farkas ütötte el a döntőbe jutástól, maradt a 13. hely.

A csabai fiatalok az idősebb korosztályban, az újoncok között is kipróbáltak magukat. Petrovszki Áron itt sem vallott szégyent, a 65 főt számláló mezőnyben egészen a döntő küszöbéig menetelt, végül a 9. hely jutott neki. A lányoknál hatvanketten ragadtak párbajtőrt. Somogyi itt is kevéssel maradt le a döntőről, 15. lett, Juhásznak a 19. hely jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában