Vízilabda

2021.12.13. 10:37

Mindhárom csabai csapaton kifogott a Fehérvár

Megkezdődött a rájátszás a vízilabdázók országos utánpótlás-bajnoksága A2 csoportjában. A felsőházba jutott békéscsabai korosztályos csapatok elsőként a Nyugati csoport egyik erős bázisát, a székesfehérvári fiatalokat fogadta az Árpád fürdőben. A nyitányon nem termett babér a viharsarkiaknak, csupán a tanulságokat vonhatták le.

G.P.

Fotó: csabapolo.hu

Swietelsky-Békéscsaba–Fehérvár VSE Székesfehérvár 3–7 (1–1, 1–2, 0–1, 1–3)

Országos vízilabda-bajnokság, ifjúságiak, Békéscsaba. V.: Szabó Xénia, Vörös. Békéscsaba: Vozár M. – Dobos, Kiss-Schusztek, Bozgán 1, Vozár B., Osgyán 1, Csatári 1. Cs.: Paksi G., Sipos, Kiss Z., Kis S., Fodor Zs., Szanyi, Pálenkás. Edző: Ajtai Miklós. A Székesfehérvár legjobb góldobója: Csepregi 3. Gól emberelőnyből: 4/1, ill. 7/3. Büntetők: 0, ill. 0. Majdnem végig szorosan alakult a találkozó, még a negyedik negyed elején is bőven volt lehetőség a házigazdák előtt, hogy a maguk javára fordítsák a találkozó végkimenetelét. Ám a finisben addig kevésbé aktív Csepregi megrázta magát, és három találatával végleg eldöntötte a pontok sorsát.

Swietelsky-Békéscsaba–Fehérvár VSE Székesfehérvár 7–14 (3–1, 2–4, 0–4, 2–5)

Serdülők, Békéscsaba. V.: Vörös, Pásztor. Békéscsaba: Lisztes – Kiss Z. 1, Hajdu A., Kiss-Schusztek 1, Bozgán, Kvasz 1, Fodor Zs. 1. Cs.: Korcsok P. (kapus), Budai T., Szanyi, Sajtos, Tasnádi 1, Pálenkás 1, Komlódi 1. Edző: Ajtai Miklós. A Székesfehérvár legjobb góldobói: Budai G. 2, Szabó L. 2, Gelencsér 2, Tömör 2, Viniczai 2, Németh Cs. 2. Gól emberelőnyből: 8/3, ill. 10/3. Büntetők: 1/1, ill. 2/1. Kiállítás cserével: Kiss-Schusztek, ill. Tömör. Kipontozódott: Kiss Z., Szanyi. Kimondottan jól kezdett a békéscsabai alakulat, 3–1 után még 5–2-re vezetett, ám a második negyed végétől az ellenfél kilencszer volt eredményes, miközben az Ajtai-legények egyszer sem találtak be a kapuba.

Swietelsky-Békéscsaba–Fehérvár VSE Székesfehérvár 7–17 (1–6, 1–8, 3–2, 2–1)

Gyermek korosztály, Békéscsaba. V.: Pásztor, Szabó Xénia. Békéscsaba: Beregszászi – Szatmári L., Pallag, Pónya O., Komlódi 4, Szalai 3, Bujdosó. Cs.: Pribojszki (kapus), Zimbran, Korsok N., Pojendán, Bazsó, Szathmáry Zs., Hrabovszki, Rácz. Edző: Fodor Ádám, Csabai Zoltán. A Székesfehérvár legjobb góldobója: Gelencsér 8 (1). Gól emberelőnyből: 6/2, ill. 8/5. Büntetők: 1/0, ill. 1/1. A hosszú utazás ellenére nagyon hamar lábra kaptak a székesfehérváriak, akik Gelencsér Ádám vezérletével és nyolc góljával legyőzték az eddig veretlen békéscsabai fiatalokat. Már az első félidőben jelentős előnyre tettek szert a vendégek (2–14), így a végén még ki is engedhettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában