Kézilabda

2021.12.30. 20:21

Második helyen telelnek a békésiek

Az NB I. B-s bajnokság Keleti csoportjában 15 ponttal második helyen zárt az Optimum Solar-Békési FKC férficsapata. Az együttes szerepléséről a nyáron érkezett Padla József vezetőedzővel beszélgettünk.

V. L.

A békési házi góllövőlistát holtversenyben vezető Szász Bálint (labdával) tör kapura /Fotó: Bencsik Ádám/

– Milyen tervekkel vágtak neki az új szezonnak, és mi valósult meg az elképzelésekből?

– Mivel egy korábban sohasem látott bajnokságnak vágtunk neki, ahol az alapszakasz után az első öt csapat a felsőházban folytatja, és megőrzi NB I. B-s tagságát, így a célkitűzés számunkra a másodosztályú tagság megőrzése, ami nem könnyű feladat. A bajnokság előtt több változás is történt a keretben, így fontos feladat volt menet közben az új emberek beépítése az együttesbe. Egy kiélezett bajnokság résztvevői vagyunk, ahol nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok, és egy pillanatra sem lehet kihagyni, végig fegyelmezetten, teljes odaadással kell küzdeni. Jelenleg másodikok vagyunk, még van hat mérkőzésünk az alapszakaszból, ha ezeken hozzuk a várható pontokat, akkor bent leszünk a legjobb ötben, és biztosítjuk a csapat jövő évi NB I. B-s szereplését.

– Mely mérkőzéseken játszott jól az együttes, mikor okoztak csalódást?

– Bármilyen furcsán is hangzik, a szegedi fiatalok elleni döntetlenül zárult találkozón nyújtotta a legjobb teljesítményt ősszel a csapat. Ezen a mérkőzésen az első félidőben remekeltek a fiúk, majd a hajrában a vendégek feljöttek, az utolsó három percben négy gólt dobtak, és egyenlíteni tudtak. A leggyengébb produkciót a zárófordulóban a Vecsés ellen láthattuk, itt mintha már nagyon várták volna a téli szünetet a játékosok, emiatt jött a nem várt ­vereség a lelkes házigazdáktól.

– Egyénileg kiket emelne ki a szakvezető, kik okoztak csalódást?

– Egyénileg nem kívánok senkit se kiemelni, mindenkinek voltak jó és gyengébb mérkőzései is. A kapusaink összességében jól teljesítettek az ősszel. A védekezésünkön akad még javítanivaló, hiszen mi kapott gólokat tekintve a mezőny második felében vagyunk. A támadójátékkal elégedett vagyok, mi lőttük a legtöbb gólt a csoportban, de ez nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk, itt is van még tennivalónk a jövőben.

– Mikor kezdik a felkészülést a tavaszi folytatásra?

– Csak egy rövid pihenőt kaptak a fiúk, hiszen még de­cember 14-én Liga Kupa-mérkőzést játszottunk az NB I.-es Kecskeméttel, ahol több fiatal is játéklehetőséget kapott. Január 3-án kezdjük a munkát, 7-én már Liga Kupa-mérkőzést játszunk az NB I.-es Dabassal, majd 11-én újabb kupatalálkozó vár ránk a Szeged ellen. Február elején folytatódik az NB I. B-s bajnokság, ha sikeresen fejezzük be az alapszakaszt, és a felsőházba jutunk, akkor egyre több fiatalt próbálunk majd beépíteni a felnőttcsapatba. Azt még szeretném elmondani, hogy mi mindig az előttünk álló mérkőzésre készülünk, és azt szeretnénk a legjobb eredménnyel lehozni.

Házi góllövőlista

Az Optimum Solar-Békési FKC NB I. B-s férfikézilabda-csapata az ősszel tizenkét bajnoki mérkőzésen nem kevesebb mint 358 gólt szerzett. A házi góllövőlistát 50 találattal Haszilló Gergő és Szász Bálint vezeti. A további sorrend: Hrabák Miksa 40, Árpási Patrik 35, Fedor Bence 31, Mezei Richárd 28, Varsandán Áron 28, Lele Ákos 24, Dávid Márk 21, Laufer Gábor 18, Kiss Róbert 14, Osgyán Bence 12, Csuzi Milán 3, Kohlrusz Levente 2, Kiss Olivér 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában