Röplabda

2021.12.16. 18:05

Kertész Petra is hosszabbított Békéscsabán

További két évig, azaz a 2023/2024-es szezon végéig szóló szerződést kötött a BRSE saját nevelésű liberójukkal, Kertész Petrával – tájékoztatott a csabai egyesület csütörtökön.

N. T.

Kertész Petra /Fotó: BRSE/

Petra 12 évvel ezelőtt kezdett el röplabdázni a BRSE színeiben, majd a 2020/2021-es szezonban csatlakozott a felnőtt csapat keretéhez, ott pedig kivívta a csapat és a szakmai stáb bizalmát – olvasható a klub közösségi oldalán. –A Picúrként becézett Petra egészen kiskorában került hozzánk, már akkor látszott, hogy kiemelkedik kortársai közül mind labdaügyességében, mind mozgáskoordinációjában. Ő annak a játékosgenerációnak a tagja, akik közül többen Extraligás csapatok tagjaivá váltak. Jó példaként szolgálhat a fiatalabbaknak is, hiszen minden szinten a legmagasabb eredményeket érte el. Megérdemelten kapott lehetőséget klubunk felnőtt csapatában – mondta Nagy Attila, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület vezetőedzője.

– Biztatóan alakul a magyar mag kialakítása a következő szezonra. Ennek fontos eleme Kertész Petra, aki a szezon elején már bizonyította tehetségét, hiszen remekül helyettesítette Molcsanyi Ritát. Petra ösztönösen olvassa a játékot, ami kiemelten fontos a posztján. Olyan képesség ez, ami fejleszthető, de nagyon nehezen tanítható. Mindig örömteli, ha ilyen játékosok érkeznek a klub utánpótlásából – fejtette ki a Swietelsky-Békéscsaba vezetőedzője, Tóth Gábor.

A 19 éves sportoló nemcsak a pályán, hanem az iskolapadban is bizonyít hétről hétre, a Gál Ferenc Egyetem hallgatójaként. – Nagyon örültem, amikor a klubvezetés megkeresett szerződéshosszabbítás szándékával, majd meg is állapodtunk Elnök úrral a folytatást illetően. A célom az, hogy fejlődjek és minél több játéklehetőséget harcoljak ki magamnak az elkövetkezendő évek során – fogalmazott Kertész Petra. Ahogyan arról korában beszámoltunk, szerdán Giricz Laura további 1+1 éves szerződést írt alá a csapattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában