vívás

2021.10.05. 10:28

Gachályi Gréta aranyérmes lett a magyar csapattal

Közel két év telt el azóta, hogy magyar utánpótlás vívók nemzetközi versenyen vettek részt. Utoljára a porecsi Európa-bajnokságon szerepelt a válogatott.

G. P.

Az idény első nemzetközi párbajtőr versenye a budapesti Európai Kadet Körverseny volt Budapesten. Az első napon a fiúk egyéni és a lányok csapatversenyét bonyolították le a BOK-csarnok pástjain.

A békéscsabai Gachályi Gréta „kiskadetként” (még a következő szezonban is ebben a korosztályban versenyezhet) a válogatott tagjaként vett részt a viadalon. A 25 csapatot felvonultató mezőnyben válogatottunk az észtek négyes számú csapatával kezdtek és az elvárható magabiztossággal győztek (45:34). Az észt kettes csapat sem okozott fejtörést, újabb győzelem (45:33).

A világranglista első olaszok legyőzése meglepően könnyen ment a magyar lányoknak (45:34), akikre az elődöntőben a magyar kettes csapat várt. Megmutatkozott a különbség a két együttes között, a válogatott hozta a kötelezőt (45:35).

A döntőben a mindig erős ukrán válogatott volt az ellenfél. Gréta remek vívásának köszönhetően már a második párban elhúztak lányaink, s fokozatosan növelték is előnyüket, így remek győzelmet arattak ezen a rangos versenyen.

Réka (a kép jobb oldalán) és a kupa.

A fiúk egyéni versenyén Tóth Marcell képviselte a csabai klubot. Két győzelemmel jutott tovább csoportjából, majd nagy küzdelemben alulmaradt ukrán ellenfelével szemben. A vasárnapi egyéni versenynek három csabai lány vágott neki. Dékány Viktóriának most nem sikerült tovább lépnie a csoportjából. Kovács Emese észt, Gachályi Gréta ukrán ellenfél legyőzésével viszont felkerült a hatvannégyes táblára. Itt viszont mindketten megtorpantak. Emese az osztrák Chevaux-tól, Gréta az ukrán Maksymenkó-tól szenvedett vereséget. Három hét múlva a belgrádi versenyen lehet javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában