Kosárlabda - galériával

2021.10.31. 19:15

Abszolút vállalható békési vereség

Kikapott az Omnia Pub&Food Békés az Újpest-MT csapatától.

G. P.

20211031 Békés Békési SZSK Újpest MT férfi kosárlabda fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Omnia Pub&Food Békés–Újpest-MT 46–60 (12–11, 8–18, 16–10, 10–21)

Kosárlabda NB I B-s férfi mérkőzés. Békés, 200 néző. V.: Radnóti, Mintál, Téczely. Békés: Krisztics (14/6), Acsimovics 4, Balog G. 9, Kelechi 6, Cvijin 9/3. Cs.: Olics 4/3, Vass. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. Az Újpest legeredményesebb dobója: Katona 18/6.

Férfias, kemény mérkőzést láthatott a publikum, a játékvezetők is hagyták a fizikális játékot. A békésiek is felnőttek ehhez a feladathoz, jól védekeztek a rutinosabb vendégek ellen. Az első negyed 12–11-es eredménye azt mutatja, hogy egyik csapat sem szerzett könnyű kosarat. Nagyobb különbség a 16. percben alakult ki, bár a 9 pontos hátrány nem tűnt behozhatatlannak a hazaiak számára.

A 2. félidőt jól kezdte a Békés, amely pillanatokon belül felzárkózott 4-5 pontra, sőt, a 3. negyed végén már csak három egységnyire volt ellenfelétől.

Az utolsó negyedre azonban elfáradt a kevesebb cserével játszó hazai együttes, a figyelem már nem volt ugyanaz, mint a meccs korábbi szakaszában. Amíg a rutinos újpesti Pusztai éles helyzetben bedobta a hárompontost, addig a békési oldalon ez kimaradt. A sokak által a bajnoki címre is esélyesnek tartott Újpest végül hozta a papírformát, de nem lehet elmarasztalni a békésieket, hiszen jó meccset vívtak, nagy erőbedobásra késztették ellenfelüket.

A békésieknél a következő feladatot november 5-én a pátyi székhelyű, sereghajtó ELITE Basket jelenti idegenben.

Balog Vilmos: – Gratulálok a csapatnak nagy dicséret illeti a jó játékért. Köszönettel tartozunk a szurkolóknak a csodálatos hangulatért. Ezek már olyan mérkőzések, amelyek valódi kosárlabdával szolgálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában