ökölvívás

2021.09.08. 13:26

TKO-val verte ellenfelét Surman Jr.

A Vasas Folyondár utcai központjában rendezte élő televíziós bokszgáláját a New School Promotion csapata, melynek programjában három címmérkőzés is helyet kapott.

G. P.

A WBO interkontinentális övét a korábbi amatőr Európa-bajnok Bacskai Balázs nyerte 10 menetes találkozón, a magyar bajnoki címmérkőzés Krämer Péter és Görbics Gábor küzdelme döntetlennel végződött. A WBC könnyűsúlyú „Frencophone” övet a szegedi Magyar Kinga kaparintotta meg.

Ami azonban ennél fontosabb, hogy a békési Surman Zoltán Jr. is győzelemmel örvendeztette meg a publikumot, miután többször padlóztatva ellenfelét, a 3. menetben TKO-val abszolválta a bosnyák Darko Knezevic ellen összecsapást.

– A Covid-19 már többször meghiúsította tervünket, hogy a WBC-szervezet interkontinentális ifjúsági övéért megmérkőzhessünk – mondta el id. Surman Zoltán, Jr. pályafutását egyengető édesapja. – Legutóbb sikerült egy grúz ellenféllel megegyezni, de a vírus miatt nem jöhetett létre az összecsapás. Erről a tervünkről még nem mondtunk le, keressük a lehetőséget, s egy olyan ellenfelet, melyet a WBC is elfogad, és mi is meg tudunk fizetni.

Ezt a mostani mérkőzést is az erre való felkészülés jegyében vállaltuk be. Igyekeztünk egy olyan külföldi ellenfelet találni, aki tapasztalt, aki ellen láthatjuk, hogy miben kell még előrelépni. A taktikát szépen felépítettük, próbáltuk mozgatni a rutinos ellenfelet és testen megütni. Ez be is jött, és nem kellett a négy menetet lebokszolni. Még idén szeretnénk tető alá hozni a címmérkőzést – tette hozzá id. Surman Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában