duatlon

2021.08.19. 07:42

Trianoni Emléktusát rendeznek Szarvason

Tavaly részvételi rekordot hozott Szarvason a megreformált Szent István-napi távúszás. Államalapításunk ünnepén, az összetartozás évében a trianoni centenáriumra emlékezve, futással egészítették ki az úszást. A résztvevők tulajdonképpen három sportág közül is választhattak, mivel külön-külön és kombinálva is nevezhettek valamelyik távra. Az előző év sikerein felbuzdulva augusztus 20-án, pénteken második alkalommal rendezik meg a Trianoni Emléktusát, melynek keretében 1000 és 2000 méteres úszó-, 3, 6 és 9 kilométeres futószámokra, valamint a kettőt kombináló duatlonra várják sportemberek nevezését.

V. L.

A verseny centruma idén is a városi szabadstrand lesz, az úszók a Fövenystrandtól három részletben indulnak, és távjuknak megfelelően egy vagy két alkalommal kerülik meg az 500 méterre elhelyezett bóját. Akik csak a futást választják, azok a 3 kilométeres pályán teljesítik a vállalt távjukat, amelynek útvonala a történelmi emlékúton halad a történelmi Magyarország közepéig és vissza. A klasszikus duatlon ugyanitt zajlik, 1000 méter úszásból és 6 km futásból áll.

A részletes program.

7.00–9.00: rajtszámátvétel. 9.30: ünnepélyes megnyitó. 9.45: közös bemelegítés. 10.00: folyamatos rajtok (pontos időrend később). 11 órától az eredményhirdetéseket tarják folyamatosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában