Erőemelés

2021.08.28. 17:08

Paczuk Ádám balesete után visszatért

Három évvel ezelőtt hírül adtuk, hogy Paczuk Ádám, az Orosházi Toldi SE válogatott versenyzője 2018. június 24-én majdnem végzetes autóbalesetet szenvedett. Hosszú időbe telt, mire annyira felépült, hogy élhette a hétköznapjait. De nem adta fel, a sport, az erőemelés éltette. Kórházban töltött hónapjai alatt is csak a versenyzésre gondolt, hogy mikor tud újra a platformra állni. Három évvel később el is jött a várva várt pillanat.

V. L.

Baja adott otthont szombaton a II. o korosztályos Raw Erőemelő Magyar Bajnokságnak, amelyen Paczuk Ádám is ott volt a junior 83 kg-osok között. Guggolásban 130 kg-ot, fekvenyomásban 50 kg-ot, felhúzásban 150 kg-ot teljesített, így összetettben 330 kg-mal zárt, ami az ötödik helyre volt elegendő. A Magyar Erőemelő Szövetség vésztői elnöke Berke Lóránd, a szövetség nevében Paczuk Ádámnak a ,,Legnagyobb küzdőnek” járó elismerő oklevelet adott át.

– Régi vágyam volt, hogy újra versenyezzek, és átérezzem azt a hangulatot, ami válogatott versenyző koromban volt. Örömmel tölt el, hogy egy ilyen sérülésből felgyógyulva, végig tudtam csinálni egy magyar bajnokságot. Köszönöm Szabó Áginak, hogy mindig biztatott, és nem engedte feladni – mondta a viadal után Paczuk Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában