labdarúgás megye I.

2021.07.13. 11:10

Több a távozó, mint az érkező Mezőkovácsházán

Komoly változásokon megy keresztül ezen a nyáron a Mezőkovácsházi TE csapata.

G. P.

A megyei I. osztályba visszatérő, és ott 9. helyen végző zöld-fehér alakulatnál a tavaszi keret több tagjára sem számíthatnak, a pótlásuk pedig egyelőre nem megy zökkenőmentesen.

Érzékeny veszteség az MTE háza táján, hogy az első számú kapus, Németh Dániel (32), valamint a középpályán rendkívül hasznos teljesítményre képes Zsuzsa László (25) Végegyházára igazol. A tapasztalt sokoldalú játékosra, Juhász Sándorra (29) a munkája miatt nem számíthatnak, ami a fővároshoz köti, az ifjú hálóőr, Nagy Tamás (21) pedig a több játék reményében Battonyán folytatja pályafutását. A felsorolás Almási Ákos (21) és Györgyi Zoltán (20) nevével zárul, az előbb említett védő felhagy a focival, utóbbi pedig a munkája miatt visszatér előző állomáshelyére, Gádorosra.

Az érkezési oldalon mindössze két név szerepel, de az egyesületnél bíznak benne, hogy eredményre vezetnek a megkezdett tárgyalásaik és további játékosokat is meg tudnak nyerni az ügyüknek. Öt év után visszatér a korábbi nagy kedvenc kapus, Tóth Krisztián (29), aki legutóbb Gádoroson védett. Nem érkezik egyedül, mivel vele tart a szélső védőként bevethető Szemenyei Attila (29) is, ami jelenleg erősen hiányposzt a csapatnál. A vezetőség gőzerővel dolgozik a keret megerősítésén, hogy a felkészülés elejére együtt tudhassa azt az állományt, amely végrehajthatja az őszi idény küldetését.

Az MTE július 13-án, kedden áll edzésbe Bíró Tibor játékos-edző irányításával, pénteken 18 órától pedig már tesztmérkőzésen fogadja Battonyát. A további menetrendet folyamatosan alakítják a kovácsháziak, tervek szerint az augusztus 14-i bajnoki rajtig minden hétvégére jut majd gyakorlópartner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában