birkózás

2021.05.12. 15:58

Hajduch Nándor aranyérmes, mehet az Eb-re

Kiskunfélegyháza adott otthont a hétvégén a kadett Európa-bajnoki válogatóversenynek, amelyen a három fogásnemben csaknem kétszázan léptek szőnyegre.

V. L.

A Szarvasi Birkózó Egyesületet három fiatal képviselte. Hajduch Nándor a szabadfogásúaknál 71 kg-ban bár nem élete formáját hozta, de ez is elég volt most ahhoz , hogy megnyerje a versenyt és kijusson a kadett Európa-bajnokságra , amelyet júniusban rendeznek Bulgáriában. A legfiatalabb szarvasi résztvevő Galát Dávid volt, aki még serdülő korú és külön engedéllyel indulhatott. Szépen kezdett hiszen első mérkőzését megnyerte, de a folytatásban kikapott, és kiesett.

Tóth Patrik 65 kg-ban tudatos birkózással egészen az elődöntőig jutott, ahol kikapott a későbbi győztestől. A bronz csatában nagyszerűen küzdött és felléphetett a dobogó harmadik fokára. Patrik még csak első éves ebben a korosztályban, de reménykeltő a birkózása, jövőre esélyes lehet a válogatottságra.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub négy versenyzővel vett részt a viadalon. Balázs Renáta +73 kg-ban ezüstérmet nyert, míg Páli Mirella 61 kg-ban negyedik lett.

Az Orosháza Birkózó Egyesületet öten képviselték a válogatón. A szabadfogásúaknál 71 kg-ban Molnár Tibor beverekedte magát a döntőbe, ahol a Békés megyei fináléban vereséget szenvedett a szarvasi Hajduch Nándortól, így a dobogó második fokára állhatott fel. A szabadfogásúaknál 92 kg-ban Debreceni Tamás ügyes birkózással a harmadik helyet szerezte meg. A 65 kg-ban Fekete Bence két győztes mérkőzés után bokasérülése miatt nem tudta folytatni a versenyt.

A Békés megyeiek eredményei. Lányok. 57 kg: 6. Kiss Nikolett (Nagyszénási SE Diák Birkózó Klub). 61 kg: 4.Páli Mirella (Orosházi Spartacus Birkózó Klub). 65 kg: 5. Kis Brigitta (Nagyszénási SE Diák Birkózó Klub). +73 kg: 2. Balázs Renáta (Orosházi Spartacus Bk.).

Fiúk. Szabadfogás. 65 kg: 3. Tóth Patrik (Szarvasi Birkózó Egyesület). 71 kg: 1. Hajduch Nándor (Szarvasi Birkózó Egyesület), 2. Molnár Tibor (Orosházi Birkózó Egyesület), 8. Herda Attila (Dévaványa). 80 kg: 8. Gábor Zalán (Orosházi Spartacus Bk.). 92 kg: 3. Debreceni Tamás (Orosházi Birkózó Egyesület). 110 kg: 7. Bakos Ferenc (Orosháza Birkózó Egyesület).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában