Labdarúgás NB III./galériával

2021.04.14. 19:12

Kikapott, de tisztességesen küzdött a Ladány

Körösladány MSK–Hódmezővásárhelyi FC 0–5 (0–3)

V. L.

20210414 Körösladány Körösladányi MSK Hódmezóvásárhelyi FC labdarúgó mérkőzés fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Adam

Labdarúgás NB III.-as mérkőzés, Közép csoport, Körösladány, zárt kapuk mögött. V.: Katona B. Körösladány: Ivicsevics – Szabó V., Ruzsa, Knyihár, Talpalló – Gyomai, Hajdú (Lipcsei, 58.) – Zelenyánszki (Egeresi, 74.), Mácsai (Keresztesi K., 63.), Kisari – Németh Á. Edző: Fodor Sándor. Hódmezővásárhely: Weszelovszky – Zahorán, Orosz (Rau, 64.), Huszár, Forró – Molnár Á. (Kemény, 75.), Bata, Váradi, Bojtos (Győrfi, 64.) – Katona (Gyüre, 46.), Tapiska (Orovecz, 73.). Edző: Kandó Róbert.

Mivel a vírus a ladányiak nyolc játékosát is érintette, a szerdai találkozót szerették volna elhalasztani, amihez a HFC nem járult hozzá. Eltiltás miatt Pusztai, és Vincze D. nem szerepelhetett, míg betegség miatt Burai, Czirok, Rádai, Prasler, Szántó M., Krajcsó, Vastag és Nagy B. nem léphetett pályára. A vendégeknél három korábbi békéscsabai Előrés labdarúgó, Zahorán, Huszár és Váradi is a kezdőcsapatban szerepelt.

Az első negyedórában kiegyenlített játék folyt, majd a vendégek öt perc alatt két gólt szereztek. A 17. percben egy előrevágott labdát a fiatal Tapiska 10 méterről lőtte a tartalékos hazaiak kapujába, 0–1. A 21. percben baloldali vásárhelyi beadás után Bata növelte a vendégek előnyét, 0–2. A 25. percben az előreívelést követően Tapiska egy csel után 14 méterről helyezett a körösladányiak kapujába, 0–3. A 34. percben Mácsai veszélyeztetett, majd a 39. percben Németh Ádám százszázalékos helyzetben a kapusba lőtte a labdát.

Fotó: Bencsik Ádám

Fordulás után előnye birtokában nyugodtan játszott a Vásárhely, és az 59. percben Molnár Á. révén megszerezte negyedik gólját, 0–4. A lefújás előtt, a 90. percben Bata 10 méterről az ötödik vásárhelyi gólt lőtte a hazaiak kapujába.

A mérkőzést a vendégek megérdemelten nyerték, de a ladányi csapat tagjai elismerést érdemelnek, mert nehéz helyzetükben kiálltak, és így tisztességgel tették a dolgukat. G.: Tapiska, a 17., a 25., Bata, a 21., a 90., Molnár Á., az 59. percben. Jó: Ruzsa, Knyihár, Zelenyánszki, ill. Zahorán, Bata, Bojtos, Tapiska.

Fodor Sándor: – A mai napon pályára lépett valamennyi játékosunknak köszönet jár. A hiányzó tizenegy labdarúgónknak mielőbbi gyógyulást kívánok.

További eredmények: Újpest II.–Szegedi VSE 1–1, Monor–Dabas 0–1, Ferencváros II.–Iváncsa 0–2, Paksi FC II.–Rákosmente 0–1, Majos–Dunaújváros 0–3, Dabas-Gyón–Szekszárd 0–1, Kozármisleny–Bp. Honvéd-MFA II. 0–2, Taksony–Vác 2–2. A Kecskeméti TE–ESMTK mérkőzés lapzártakor tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában