Labdarúgás

2021.01.21. 12:20

Pályabejárást tartottak a Kórház utcai stadionban

Szerdán tartották a szokásos, tavaszi szezon előtti biztonságtechnikai ellenőrzést, és pályabejárást a békéscsabai Kórház utcai stadionban. Tekintettel a járványügyi előírások betartásra, ezúttal két részben folyt az esemény, hiszen csak így volt garantálható az egy légtérben maximálisan jelenlévő 10 fős létszám.

V. L.

Forrás: Előre Facebook oldala

Mivel a Kórház utcai létesítménynek mindenféle szempontból készen kell állnia az esetleges újraindításra, amikor már nézőket is fogadhatnak, így az ellenőrzés lényegében teljes egészében ezt a célt szolgálta – írja a klub honlapja.

A Magyar Labdarúgó Szövetség, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, az Országos Rendőr Főkapitányság, a Békéscsabai Rendőrkapitányság, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatal Hatósági Főosztály Népegészségügyi Intézete, az Országos Mentőszolgálat, a Vagyonkezelő ZRt. és a Békéscsaba 1912 Előre Futball ZRt. munkatársai áttekintették a stadion működtetéséhez szükséges dokumentációkat, majd a helyszíni szemlét követően jegyzőkönyvekben rögzítették a tapasztaltakat.

Mivel a működtetésben, struktúrában lényegi változás nem következett be, így a korábban megszokott módon használható majd a Kórház utcai stadion nézők jelenlétében történő mérkőzések megrendezésére.

Egy-egy hasonló szemlére való felkészülés mindig rengeteg munkával, felülvizsgálattal és a szükséges jegyzőkönyvek előállításával jár, így mind a klub, mind pedig a hatóságok részéről kiemelt erőfeszítéseket követel.

A mérkőzések rendezésének részleteit, azok biztonsági besorolását az ORFK Minősítő Bizottsága állapítja meg a későbbiekben, a sorsolás és egyéb körülmények áttekintése után. A határozatok függvényében a klubnak ezekhez mindenben alkalmazkodnia kell, és meg kell valósítania az előírt feltételeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában