röplabda

2021.01.27. 12:00

Az olaszok edzője is dicsérte a Békéscsabát

Két évvel ezelőtt az elődöntőig jutott a második legrangosabb európai kupában a Swietelsky-Békéscsabai RSE, idén azonban hatalmas bravúr kellett volna ahhoz, hogy egyáltalán a nyolc közé kerülhessen a női röplabdacsapat. A keddi Saugella-Monza otthonában megvívott CEV-kupa nyolcaddöntőn ugyan végül nem borult a papírforma, ám a csabaiak megmutatták, hogy mire képesek.

G. P.

Forrás: BRSE/Facebook

Utolsó magyar csapatként a Békéscsabai RSE is búcsúzott a CEV-kupától, miután kedden 3:0-ás vereséget szenvedett az olasz elitcsapat Saugella Monza otthonában megrendezett nyolcaddöntőn. Az első szettben még mosolygósan, könnyedén röplabdázott az olasz együttes, a csabaiakon mintha a megilletődöttség jeleit láttuk volna. A második játszmától azonban Molcsányi Ritáék felszabadultabbá, magabiztosabbá váltak, még játszmalabdájuk is volt, ám a ez a szett is az olaszoké lett. A BRSE a 3. szettben is szinte végig vezetett, 20:19-ig vigyázott hárompontos előnyére, ám a monzaiak váltottak és győztek.

Nézzük, hogyan látták a mérkőzést az edzők és a játékosok!

– A második és harmadik szettben reális esélyünk volt nyerni, ezt meg is érdemeltük volna. Komoly erőbedobásra késztettük ellenfelünket, nem vallottunk szégyent és hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk – értékelt a klub honlapján Tóth Gábor, a Békéscsaba vezetőedzője.

Marco Gaspari, az olaszok trénere dicsérte az ellenfelet:

– Tudtuk, hogy egy erős csapat ellen lépünk pályára. Ezt be is bizonyították a szettek szorosságát nézve. A látottak alapján a Békéscsaba megérdemelt volna egy szettet.

A szokáshoz híven nagy mezőnymunkát végző Molcsányi Rita reálisan értékelt:

– Harcolni jöttünk, ennek tükrében is készültünk a mérkőzésre. A meccs előrehaladtával egyre magabiztosabban játszottunk. A második és a harmadik szettben is benne volt a szett győzelem esélye.

Monzában debütált a Békéscsaba egyik téli igazolása, a ciprusi Manolina Konstantinou.

– Igazi csapatként küzdöttünk nagynevű ellenfelünk ellen, játékunk szettről szettre egyre összeszedettebbé, tudatosabbá vált. Több volt bennünk, a második szettet megnyerhettük volna.

A fiatal Glemboczki Zóra így nyilatkozott:

– Hatalmas megtiszteltetés volt a BRSE színeiben a Monza ellen pályára lépni. Az első szettben nem tudtuk az igazi arcunkat mutatni, de a másodikban sikerült változtatnunk. Hiányérzetem van, de ami nagyon fontos, büszkén jöttem le a pályáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában