vívás

2020.12.14. 13:49

Gachályi Gréta veretlenül ért a csúcsra

Szolnokon folytatódott Közép-Európa legnagyobb utánpótlás versenysorozata, az Olimpici Grand Prix.

G. P.

A világjárvány miatt ugyan jelentősen megcsappant létszámmal, hiszen külföldi vívók nélkül, de a megszokott magas színvonalon zajlottak a küzdelmek a szolnoki klub újjáépített, kibővített csarnokában.

A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia versenyzői közül a serdülő korosztályú Gachályi Grétának volt reális esélye kiemelkedő eredmény elérésére. Az előző verseny aranyérmesében nem is kellett csalódni. A 28 indulót felvonultató verseny csoport-fordulójában szinte megszúrni sem tudták. A direkt táblán is magabiztosan haladt előre, egészen az elődöntőig. Itt következhetett az országos bajnokság döntőjének visszavágója a miskolci Nagy Emma ellen.

Gachályi Gréta a dobogó legfelső fokán

A bajnokságot a diósgyőriek kiválósága nyerte, s Grétinek azóta sem sikerült visszavágnia. Egészen mostanáig. Izgalmas fej-fej melletti csatában, a teljes időt, 9 percet kivívta a két lány, végül a csabai tehetség 11:8-ra győzött. A döntőben a pécsi Jakobi volt az ellenfél. Sokáig itt sem tudtak elszakadni egymástól, de az utolsó harmadban Gréti akarata érvényesült, így a második Olimpicin is a dobogó tetejére állhatott. Bravúros teljesítmény.

Gachályi Gréta klubtársai közül a gyerek korosztályban a lányoknál Juhász Hanna Réka végzett a legelőrébb, a 18. helyen. Pataki Anna a 23., a fiúknál Petrovszki Áron a 22., míg Anda Milán Hunor a 31. pozíciót foglalta el. Az újoncoknál Sáfián Áron a 25. helyen fejezte be a versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában