torna

2020.12.20. 10:54

Böczögő Dorina bronzérmes lett az Európa-bajnokságon

A Bácskay Csenge, Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makovits Mirtill, Székely Zója összeállítású magyar felnőtt női válogatott bronzérmet nyert a törökországi Mersinben zajló 33. női Európa-bajnokságon. A női torna szakág történetében ez az első Eb-érem.

G. P.

Forrás: Földi Imre

A csapatversenyek selejtezőjében a magyar különítmény az ukrán és a román válogatott mögött 154,129 ponttal a 3. helyen zárt, és ezzel kvalifikálta magát a hatcsapatos döntőbe. A fináléban nemzetenként már csak 3 versenyző mutathatta be gyakorlatát a szereken, és mindhármuk eredménye számított is.

Fotó: matsz.hu

A magyar szövetség tájékoztatása szerint felemás korláton mindhárom magyar jobban teljesített, mint a selejtezőben. Gerendán voltak hibák, de ugrásban mindannyian remekül szerepeltek, a csapat legrutinosabb versenyzője, a volt békéscsabai, kétszeres olimpikon Böczögő Dorina 12,666 pontot érő gyakorlatot mutatott be. Talajon Dorina 13,300 egységgel járult hozzá a csapat 151,597 pontjához.

Végeredmény: 1. Ukrajna 154,663, 2. Románia 154,496, 3. Magyarország 151,597.

– Én már egy kicsit szomorúan a karácsonyra és a pihenésre készülődtem, amikor az utolsó pillanatban jött a hír, hogy mégis indulhatok az Eb-n, egy sajnálatos sérülés miatt – nyilatkozta Böczögő Dorina a MATSZ honlapján. – Ez mindig hatalmas lehetőség és megtiszteltetés is egyben. A korlátgyakorlatok nagyon jól sikerültek, ez megnyugtatta a csapatot. A gerenda ismét mumusnak bizonyult, de ez most nem tört le senkit. Két éve, az Eb-n a csapatdöntőben a végén volt a felemáskorláton rontásom, ami miatt a csapat két-három helyet hátrébb csúszott, és ezen eddig nem sikerült eddig túltennem magam. Ez a bronzérem most kárpótol, és segít, hogy feldolgozzam.

Folytatás vasárnap a junior és a felnőtt szerenkénti döntőkkel, ahol 10 magyar finálés pozíció van, talajon Böczögő Dorina is érdekelt lesz. A döntők 15 órakor kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában