röplabda

2020.11.18. 11:56

Újra Miskolcon játszik a BRSE

Mivel a Vasas Óbuda női röplabdacsapata nem tudja vállalni a szombati viharsarki Extraliga fellépést, ezért a bajnokságban még hibátlan Swietelsky-Békéscsabai RSE új ellenfél után nézett. Meg is találta, a vezetés meg is állapodott a Diósgyőri VTK-val, és sikerült 2021. február 7-ről előrehozni csütörtökre az eredetileg Békéscsabára tervezett, de most Miskolcon sorra kerülő mérkőzést.

Gajdács Pál

A csabaiak nyáron érkezett centerétől, Zólyomi Rebekától jó teljesítményt várnak /Fotó: Kiss Zoltán/

Forrás: Kiss Zoltán/archív

Fotó: Kiss Zoltán

Az újonc miskolciakkal való találkozás élménye még igencsak friss a békéscsabai játékosokban, hiszen tizenkét nappal ezelőtt már megmérkőztek a piros-fehérekkel. Toma Sándor lányai nem tudták komolyabban megszorítani Pekárik Eszteréket, hiszen az első és második játszmában is csak 16-16, a harmadikban csupán 11 pontra voltak képesek. A csabaiak persze így sem fogják lebecsülni a magasabb osztályt még csak ízlelgető nullpontos vendéglátóikat, mivel nem szeretnék megszakítani az eddigi hat győzelmet számláló remek szériájukat. A találkozó persze arra is jó lehet, hogy több játéklehetőséget kapjanak a fiatalok, így például a Miskolcon debütáló liberó, Kertész Petra, vagy a napokban felnőtt keretbe kerülő 18 éves, saját nevelésű nyitásfogadó ütő, Tatár Gréta.

Archív felvétel

A csapatból hiányozni fog a héten Kijevben térdműtéten áteső Anastasiya Bezsonova, valamint Zólyomi Rebeka.

A találkozó csütörtökön 19.30 órakor kezdődik, a játékvezető Bátkai-Katona Ágnes és Tillmann Gyula lesz.

Az Extraliga állása: 1. Swietelsky-Békéscsabai RSE 16 pont (18:6, 6 mérkőzés), 2. Fatum-Nyíregyháza 15 (16:6, 6), 3. Vasas Óbuda 10 (12:7, 5), 4. 1. MCM Diamant Kaposvár 10 (13:11, 6), 5. Újpesti TE 6 (8:10, 5), 6. Szent Benedek Röplabda Akadémia 3 (4:4, 2), 7. MTK Budapest 0 (2:9, 3), 8. Diósgyőri VTK 0 (1:21, 7).

Hír még a BRSE háza tájáról, hogy a klub elnöke, menedzsere, Baran Ádám jelentős sportdiplomáciai feladatra kapott felkérést. A Magyar Röplabda Szövetség legutóbbi elnökségi ülésén hozott stratégiai döntések egyikeként az elnökség arról határozott, hogy a békéscsabai sportvezető felel a magyar és a szerb röplabda szövetség által megköttetett stratégiai együttműködési megállapodás koordinációjáért. A megállapodás számos területen deklarálja a partnerséget, többek közt a sportág népszerűsítésére és közös rendezvények szervezésére vonatkozólag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában