Anastasiya Bezsonova

2020.09.02. 06:50

Új játékossal erősítenek a csabai röplabdások

Lassan minden kocka a helyére kerül, összeállt ugyanis a Swietelsky-Békéscsabai RSE játékoskerete. Szerdán új játékos leigazolását jelentette be a női röplabdaklub: az ukrán születésű azerbajdzsáni válogatott Anastasiya Bezsonova is felöltheti magára a kék-fehér mezt.

Gajdács Pál

Fotó: Imre Gyorgy

Az 1999. december 21-én az ukrajnai Zaporizsja városában született 188 centiméter magas Anastasiya Bezsonova posztja nyitásfogadó ütő. Fiatal kora ellenére már komoly nemzetközi tapasztalattal bír. A játékos Ukrajnában ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd az európai kupaporondon is érdekelt azeri Rabita Baku szerződtette 2015-ben, ahol a jugoszláv férfi csapatot a 2000-es olimpián a dobogó legmagasabb fokára vezető Zoran Gajics mester keze alatt dolgozott, a korábban Békéscsabán szereplő Kszenija Ivanovics csapattársaként. Bezsonova két szezon után igazolt a szlovén OK Nova KBM Branik együtteséhez, ahol bajnoki aranyérmet ünnepelhetett a szezon végén, majd egy évvel később a román bajnok Alba Blaj csapatával is.

Az új játékos: Anastasiya Bezsonova /Fotó: BRSE/Facebook/

Nyitásfogadó ütő posztra eddig Glemboczki Zóra és Lindsey Vander Weide állt Tóth Gábor vezetőedző rendelkezésére, rajtuk kívül pedig saját nevelésű utánpótláskorú sportolók. A Békéscsaba az új szezonban három sorozatban, a bajnokságban, a Magyar Kupában és a CEV-kupában is érdekelt, ezért a klubnál fontosnak tartották bővíteni, erősíteni a keretet.

– Anastasiya jó szellemű, sokra hivatott játékos, akit már tavaly is szerettünk volna leigazolni. Az elmúlt tíz napban a csapattal készült és meggyőzött minket arról, hogy jelentős erősítést jelent. A korábbi sérülése már a múlté. Beilleszkedett a csapatba, motivált, szépen dolgozik – nyilatkozta Baran Ádám, a BRSE elnöke.

Az ötszörös magyar bajnok aktívnak bizonyult a nyár folyamán a játékospiacon, hiszen hét röplabdázót igazolt le, miközben a 20 éves feladó, Marija Cicic visszatért szombathelyi kölcsönszerződéséből.

Mint ismert, az amerikai nyitásfogadó ütő Lindsey Vander Weide (22), az ugyancsak Egyesült Államokból érkezett, center és átló poszton is otthonos M’Kaela White (23), a szerb válogatott feladó, Marta Drpa (31), a visszatérő szlovák válogatott feladó, Barbora Koseková (25), és a szerb átló, Marta Drpa (31), mellett a volt MTK-s center, Zólyomi Rebeka (24) is a Békéscsabát erősíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában