labdarúgás NB II.

2020.09.16. 20:49

Igazságos döntetlen született Győrben

WKW ETO FC Győr – Békéscsaba 1912 Előre 0-0.

V. L.

NB II-es mérkőzés, Győr, 500 néző. V.: Ducsai (Kovács II. G., Mohos). Győr: Gundel-Takács – Vári, Lipták, Temesvári, Kerkez – Bagi – Szimcsó, Berki I. (Vitális, 62.), Májer (Vaskheba, 46.), Vankó – Priskin. Vezetőedző: Csató Sándor. Békéscsaba: Czinanó – Farkas M., Nagy S., Bora, Kitl – Hursán (Mészáros M., 72.) , Hodonicki, Bidzilya (Szabó P., 58.), Pantovics – Lukács, Paudits (Gránicz, 66.). Szakmai vezető: Pásztor József, edző: Brlázs Gábor.

Sárga lap: Bagi, a 31., Bidzilya, az 54., Vankó, a 76., Hodonicki, a 87., Mészáros M., a 90. percben.

Kiállítva: Priskin (reklamálásért) a 89. percben.

Szögletarány: 5:3 (2:1).

89. perc: a hazaiak csatára, Priskin reklamált, amiért a játékvezető kiállította.

A szerda esti villanyfényes találkozóra, mintegy harminc-negyven Előre szurkoló kísérte el csapatát. A kezdeti tapogatózó játék után a 11. percben Hursán becselezte magát a győri tizenhatoson belülre, majd 14 méterről a kapu bal oldala mellé lőtte a labdát. A folytatásban mezőnyjáték folyt a pályán, majd a 24. percben kavarodás támadt a hazai kapunál, végül Paudits közeli fejesét védte a győri hálóőr. Egy perccel később Berki István tisztán lőhetett kapura 14 méterről, a középre tartó, erős lövést Czinanó ütötte szögletre. A 31. percben a korábbi békéscsabai középpályás Bagi kapott sárga lapot a hazaiaknál. Három perccel később a fiatal Hodonicki lőtt 17 méterről, a labda elment a bal alsó sarok mellett. A 39. percben győri védelmi hibát követően Pantovics került helyzetbe, 21 méterről, balról tisztán lőhet, de a labda centiméterekkel elcsúszott a jobb kapufa mellett. A 44. percben Berki I. egy lekészített labdát lőtt 12 méterről mellé.

Fotók: Kisalföld/Nagy Gábor

Szünet után az 57. percben a volt válogatott Priskin kapott jó kiugratást, de Czinanó a helyén volt. Az 58. percben egy baloldali csabai beadás után Bidzilya lőtt 12 méterről mellé, majd elhagyta a pályát, helyére Szabó Péter állt be. A 63. percben Bagi erős lövését Czinanó szögletre ütötte. Három perccel később Vári fejesét védte bravúrral Czinanó kapus. A félidő közepén cseréltek a vendégek, Gránicz érkezett Paudits helyére. A 72. percben Mészáros Márk jött be Hursán helyére a lila-fehéreknél. A 76. percben Vankó csúnyán megrúgta Szabó Pétert, amiért sárga lapot kapott a győri játékos, míg Szabót ápolni kellett. A 82. percben Vankó lövése után a labda elment a bal kapufa mellett. A hajrában Priskin a 16-osnál ütközött egy csabai védővel, a játékvezető továbbot intett, és a reklamáló győri támadót kiállította.

A küzdelmes mérkőzésen a csabaiak megőrizték veretlenségüket, a döntetlen igazságosnak mondható. Jó: Gundel-Takács, Vári, Bagi, Temesvári, ill. Czinanó, Bora, Hursán, Pantovics.

Pásztor József: – Elismerés jár a csapat tagjainak, a mai mérkőzésen igazságos döntetlen született. Köszönjük a csapatot elkísérő szurkolók támogatását.

Szikszai László

További eredmények: Dorog–Szentlőrinc 0–0, Soroksár–Haladás 2–1, DEAC–Kazincbarcika 0–1, Kaposvár–DVSC 1–3, Vasas–Szolnok 1–1, Pécs–Budaörs 0–1, Ajka–Siófok 1–1, Nyíregyháza–Csákvár 2–1. A Szeged–Gyirmót találkozót elhalasztották, mert a vendégeknél koronavírus fertőzött személyeket találtak.

A Nemzeti Sport percről percre tudósítását ITT olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában