Helyi sport

2020.09.07. 11:03

Az egész nyarat végig edzette az aranyérmes Erdős Dalma, Hermeczi Bernadett békéscsabai páros

Békéscsabai páros nyerte a napokban az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság leány U14-es versenyét Budapesten.

G. P.

A Békéscsabai Szabadidősport Egyesület színeiben induló 13 éves Erdős Dalma és Hermeczi Bernadett a döntőben a Németh Zina Panni, Stréli Tamara (UTE) párost verték 2:1-re (–13, 21, 14).

Ahogy Erdős Dalma édesanyja, Erdősné Kovács Anikó elmondta, hosszú és küzdelmes út vezetett a bajnokság megnyeréséig.

– Siófoktól Budapestig öt versenyen kellett Dalmáéknak elindulni és gyűjteni a pontokat ahhoz, hogy bejussanak a holtverseny után tizenhárom párost felvonultató Lupa-tavi döntőbe – kezdte az édesanya. – A fináléban az esélyesebbnek tartott Németh, Stréli kettőssel találkoztak. Szívósan küzdöttek, nulla–egy után sem adták fel. Itt mondunk köszönetet edzőjüknek, Nacsa Gábornak, aki ebben a helyzetben is tartotta bennük a lelket. Végül nagy mérkőzésen, óriási küzdelemben győzedelmeskedtek, megszerezve ezzel maguknak és a csabaiaknak is a dicsőséget. Szép siker ez, hiszen két budapesti csapatot szorítottak le a dobogó legfelső fokáról. Nacsa Gábor biztatására vágtak bele a strandröplabdás kalandba, és egész nyáron önszorgalomból készültek, de megérte! – tette hozzá Erdősné Kovács Anikó.

Az U14-es leány országos bajnokság végeredménye: 1. Erdős Dalma, Hermeczi Bernadett (Békéscsabai SZSE), 2. Németh Zina Panni, Stréli Tamara (Újpesti TE), 3. Breuer Mirtill (Penta-KSE), Miháli Nóra (Gödöllői RC), 4. Márkus Nóra (Beach Sport), Tóth Petra (Strandsport SE).

Erdős Dalmáék a strandröplabda-pályák után visszatértek a csarnokba, hogy korosztályos csapatukkal immáron a teremröplabda-bajnokságra készüljenek fel a Békéscsabai RSE színeit képviselve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában