Vízilabda

2020.08.18. 08:51

Meccsről-meccsre lettek egyre jobbak

Békéscsaba adott otthont a gyermek III. korcsoportos fiatalok Nyári Kupája 2. fordulójának. A kétnapos, tornarendszerű eseményen ezúttal is négy csapat, a szegedi, szolnoki, szentesi és békéscsabai csobbant vízbe az Árpád fürdőben.

G. P.

A hazai fiatalokat Csabai Zoltán edző helyett ezúttal beugróként Ajtai Miklós irányította, aki így foglalta össze a két nap tapasztalatait: – Ugyan beugró edzőként ültem a kispadon, de a csapat felét már régóta jól ismerem, hiszen sokakat én tanítottam meg úszni és a sportág alapjaira, amikor még abszolút kezdők voltak. Igaz, a másik fele ismeretlen volt számomra, ám velük is nap nap találkozom az uszodában. Ezért aztán meglehetősen nehezen lendültünk bele. Különösen az első találkozón, a Szolnok ellen látszott, hogy nem vagyunk egymáshoz szokva.

Hamar kitűnt, hogy az OB I.-es háttérrel rendelkező Tisza-partiak taktikailag érettebbek, technikai tudásuk jobb, és fizikálisan is erősebbek. Ám meccsről-meccsre egyre jobb teljesítményt nyújtottak fiataljaink, minden téren javultak, egyre jobban koncentráltak. Egy biztos, sok ügyes srác van csapatunkban, akik, ha szorgalmasan járnak edzésekre, még sok örömünk lehet bennük.

A második körben a következő fiatalok kaptak lehetőséget: Krizsán Lőrinc, Such Bertold (kapusok), Bazsó Máté, Csüllög Csongor, Földi Maxim, Gyuricza István, Korcsok Nándor, Laurinyecz Gergő, Nagy Ákos, Pallag Nándor, Pónya Olivér, Rácz Domonkos, Szathmáry Zsombor, Szatmári Levente, Zimbran Milán.

A Nyári Kupa végeredménye két forduló (nyolc mérkőzés) után: 1. Szegedi Vízipóló Suli, 2. Szolnoki Dózsa, 3. Szentesi VK, 4. Csabai Csirkefogók VK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában